{{ message.message }}
{{ button.text }}

One big “f*cking” family

"Ik vang een glimp op van haar mini rokje, naveltruitje en de fles Jack Daniels die ze schichtig probeert te verstoppen...."

Afbeelding blog 'One big “f*cking” family'

We lopen hand in hand richting het huis van mijn vader. Bij het openen van de deur zie ik mijn zusje Lianne staan. Ze heeft een groot lang vest aan. Zodra ze mij ziet staan, slaat ze 'm snel dicht. Ik vang een glimp op van haar mini rokje, naveltruitje en de fles Jack Daniels die ze schichtig probeert te verstoppen. Ik zeg niks en kijk haar kort na wanneer zij mij passeert en naar buiten glipt.

Ronald kijkt mij aan. “laat maar” gebaar ik nonchalant. Nu in discussie met Lianne gaan, had alleen maar averechts gewerkt. Ik ken mijn zusje. Hoe harder je tegen haar in gaat, hoe feller ze zich afweert. Ze is bijna 18, geen kind meer en dit is niet mijn plek. Ik praat later wel met haar denk ik bij mezelf gewoon als zus zijnde en niet in een ouder rol.

Ik loop de hal uit sluit de tussendeur die volledig is ingelegd met glas in lood achter mij. Ik passeer de dichte woonkamerdeur en loop door de smalle gang de keuken in . Mijn vader zit aan de glazen keukentafel de krant te lezen. Mijn kleine zusjes hoor ik boven gieren van de pret terwijl ik mijn stiefmoeder met ze hoor spelen. Ik glimlach.
“ pap” zeg ik met mijn liefste stem terwijl ik, hand in hand met Ronald de keuken in stap. “ Mag Ro vanavond mee-eten?”. Hij kijkt op van zijn krant en staat op om Ronald een hand te geven. Zo beleefd als mijn vader altijd is. “Hi Ronald, ja hoor, Dat is prima.”. “Dank je pap! ” Zeg ik terwijl ik met Ro achter mij aan de trap op loop richting mijn zolderkamer.

Eenmaal boven lopen we de gang door en gaan we het trapje af dat je in mijn kamer brengt. We zoenen en belanden op mijn bed. Wanneer hij mijn shirt omhoog wil doen, leg ik mijn hand op zijn arm en stop hem. Ro kijkt mij verbaasd aan. Hoe graag ik hem ook wil…. “Ik wil eerst duidelijkheid zeg ik hem. “We zouden praten?”Jij wilde praten. Dat zei je. Wat is er?” Zeg ik vrij direct. Ro gaat rechtop zitten en trekt zijn hand terug. “Ja”mompelt hij zachtjes. “maar moet dat nu? Ja, nu zeker!” zeg ik nog voor hij zijn zin heeft afgemaakt . In mijn ooghoek zie ik mijn telefoon knipperen. Dat komt later wel en wend mijn blik af.

Ro wriemelt wat zenuwachtig aan een plooi van mijn dekbed en zegt dan “Ik heb wat stoms gedaan”. Ik heb een meisje leren kennen in de kroeg op een avond. Ik had veel te veel gedronken. Stom en geen excuus, ik weet het. Ik ben die avond met haar mee naar huis gegaan en … nou ja, heb seks met haar gehad. Ik probeer mijn tranen te bedwingen en ben woest . “Wat heeft dit dan te betekenen”? Ik gebaar naar ons, naar mij, naar mijn bed. “Ik wil je nu niet zien, ga alsjeblieft weg!” zeg ik woedend en duw hem van mijn bed af. Ro zegt niks en loopt de trap op mijn kamer uit. Dan blijft hij staan. “Ik had het niet moeten doen, maar in mijn verdediging. Ik weet niet meer wat wij zijn, of wij nog wel een WIJ zijn”zegt hij uiterst kalm. Ik probeer niet te schreeuwen. “Misschien hadden wij daarover moeten praten voor je zoiets doet zonder erover na te denken, want nu is er zeker geen WIJ meer!” zeg ik luid en met trillende stem zonder op de kijken. Ik laat me vallen op mijn bed en hoor beneden de voordeur sluiten. Dan laat ik de tranen toe. Ik huil en huil tot er geen tranen meer zijn. Ik voel me misleid en bedrogen.

Ik kijk op de klok en zie dat er een uur verstreken is. Ik veeg mijn tranen weg en loop de trap af. Er is niemand thuis. Op de keukentafel zie ik een briefje liggen;

“ Lieverd,
We zijn even met de meiden naar Ballorig
Zijn einde van de middag terug.
nemen we lekker Sushi mee omdat je dat zo lekker vindt.
Tot straks
Knuff,papa “

Ik leg het briefje neer en sms mijn vader. “ Hoi pap, dank je voor je briefje. Ronald eet niet mee. Daar hoef je geen rekening mee te houden. Ik ga wel rond achten naar mijn moeder. Veel plezier bij Ballorig. Knuff ”

Met lood in mijn schoenen bericht ik tevens mijn moeder. Ik heb er nu nog minder zin in dan dat ik vanmorgen al had na het lezen van haar mail. Toch wil ik langskomen. Ik ben ook wel nieuwsgierig. Ik hoop Sjors te zien en te spreken en ben benieuwd naar Nick zijn dochters. Bovendien mag ik mijn stiefvader. Het is een lieve man.

“ Mam, ik heb je mail gehad. Ik zal er zijn vanavond. Rond 20:00”. bericht ik vlug.

Niet meer en niet minder. Ik wil niet meer zwelgen in zelfmedelijden. Ik zie een paar berichtjes binnenkomen van Ronald, maar doe niet eens de moeite om ze te lezen. Ik kan mezelf nog wel even nuttig maken bedenk ik ineens. Nu ik geen studie om handen heb en wel graag binnen niet al te lange tijd op eigen benen wil staan, besluit ik om op zoek te gaan naar een baan. Qua opleidingen heb ik niet veel. Ik heb mijn HAVO met mooie cijfers afgerond, maar that's it.
Een winkel daar is vast wel vraag naar personeel. Dat wordt m! Ik doorzoek de lades van mijn antieke eikenhouten kastje. Uiteindelijk kies ik een donkere jeans, zwart pumps en een leuke top. Daarover doe ik een zalm kleurig jasje en steek mij haar op. Ik haal mijn oude fiets uit de schuur en fiets richting het winkelcentrum...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je