Snap
  • Nieuws
  • onderzoek
  • zwangerworden
  • Eerstekind
  • gezondheidkind
  • gezondheidmoeder

Onderzoek: Op déze leeftijd is de kans op een slim kind krijgen groter

Je kunt het maar weten..

Ben je in de twintig en zit je nog helemaal niet te wachten op huisje, boompje, beestje? Omdat je de wereld nog wil ontdekken, een studie wil afronden of überhaupt een partner wil vinden? Good for you én je toekomstige kind. Onderzoekers ontdekten namelijk dat kinderen van vrouwen van boven de dertig, gemiddeld intelligenter zijn en hoger scoren op cognitieve testen dan kinderen van jongere moeders. 

Het onderzoek

De kinderen werden door de onderzoekers van de Londen School of Economics getest op lezen, analytisch vermogen en het geheugen. Voor de studie werd gekeken naar 18.000 Britse kinderen.

Hoe kan dit?

Veel vrouwen voelen zich pas in hun dertiger jaren op emotioneel vlak klaar voor het moederschap. Daar zijn enkele redenen voor:

Eén van die redenen die hiervoor wordt aangedragen, is dat moeders van 30 jaar zich eerst focusten op hun carrière. Je hebt, vóór je zwangerschap, veel tijd gehad om je te focussen op je carrière. Misschien heb je inmiddels ook wel de doelen behaald die je wilde behalen. Dit kan een bepaalde rust geven, waardoor het nu makkelijker is om je te focussen op je kind. Daarnaast zijn er nu waarschijnlijk meer vrouwen in je omgeving zwanger en daardoor is het vaak makkelijker om steun uit je omgeving te krijgen. Jullie zitten in dezelfde levensfase en weten waar je aan toe bent. 

Op oudere leeftijd zijn we vaak zekerder in onze relaties. Misschien heb je stormachtige tijden in je relaties gekend, maar op deze leeftijd heb je met een beetje geluk de rust en het vertrouwen gevonden. Je weet wat je aan je partner hebt en kan daardoor samen werken aan de toekomst.

Ben jij van plan je als dertiger te settelen? Dan zul je slimme kinderen krijgen!

Lees ook: Feit: in déze maand worden de zwaarste baby's geboren

1 jaar geleden

Volgens mij gaat het in het leven niet om intelligentie maar gelukkig zijn. In het artikel van het onderzoek staan vergelijkingen naar vroeger. Maar de vraag is of dit wel te vergelijken is: misschien is de algehele intelligentie wel verbeterd onder moeders. In jullie eigen artikel is de uitleg niet passend bij de titel van het stuk. Hier worden de voordelen genoemd van het op latere leeftijd beginnen aan kinderen. De lichamelijk beste leeftijd voor vrouwen om een kind te baren is 22. De natuur kan niet dat als beste leeftijd beslissen om dan daarna minder intelligente mensen te creëeren. Ik denk dat vrouwen met een stabiele carrière dit zeker overbrengen op hun kinderen. Een jongere moeder heeft deze reis nog af te leggen en maakt die struggles met het kind. Daardoor zal dit kind meer meemaken van de persoonlijke ontwikkeling en struggles die de moeder ervaart. Hoe intelligent is een vrouw die haar carrière creëert NAAST het moederschap. Dan heb je ballen! Maar nogmaals. We zouden best af mogen van de drang tot presteren. Iedere vrouw wordt (hopelijk) op haar eigen tijd moeder. Daar zit geen intelligentie aan vast.