{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ondanks een dikke buik toch niet zwanger...

Deze vrouw dacht dat ze zwanger was, maar bleek een cyste met zich mee te dragen met het gewicht van 26 kilo.

Afbeelding blog 'Ondanks een dikke buik toch niet zwanger...'

De 28-jarige Keely Favell was ondanks de negatieve zwangerschapstesten ervan overtuigd dat ze zwanger was. Dat bleek niet het geval te zijn: in plaats van een baby groeide er een cyste in haar buik, die op zijn zwaarst uiteindelijk 26 kilo was. Dat is het gewicht van een kind van zeven, of het gewicht van zeven pasgeboren baby's. 

Aankomen

Keely Favell begon in 2014 voor het eerst een beetje zwaarder te worden. Dat was niet gek, volgens de vrouw. “Ik was altijd al een beetje mollig en in de loop der jaren kreeg ik steeds meer een buikje. Ik dacht dat ik gewoon wat aangekomen was, maar op een gegeven moment zag het er echt uit alsof ik zwanger was.” Er werd ook steeds vaker aan de vrouw gevraagd of ze zwanger was. 

Negatieve test

Het duurde een tijdje voordat Keely besefte dat er iets niet goed kon zijn. “Het ging zo geleidelijk dat ik niet in de gaten had dat er iets fout was, ik dacht dat ik gewoon wat zwaarder werd. Ik ben al tien jaar samen met mijn partner Jamie en we vroegen ons wel een paar keer af of ik zwanger was geworden, maar de tests waren altijd negatief. Het werd zelfs gênant om aan mensen uit te leggen dat ik níet zwanger was. Uiteindelijk deed ik net alsof ik wel op het punt stond een kind te baren om iedereen het ongemakkelijke moment te sparen”, vertelt Keely, die wel begrijpt waarom ze steeds deze opmerkingen kreeg. “Ik zág er ook uit als een vrouw die negen maanden ver was!”

Echo

Ook de huisarts van Keely was ervan overtuigd dat ze zwanger was. De huisarts had het stel doorgestuurd naar het ziekenhuis om een echo te laten maken. Tijdens die echo kwamen ze erachter dat er helemaal geen baby in haar buik zat en dat er iets goed mis was. De vrouw kreeg een spoed CT-scan, waarop uiteindelijk te zien was dat ze een enorme cyste in haar buik droeg die omgeven werd door lichaamsvocht. Uiteindelijk is de cyste die vanuit de eierstokken van de vrouw gegroeid was weggehaald. 

Tegen die tijd kon ik niet meer goed lopen vanwege het gewicht en kon ik ook niet meer goed ademhalen. Ik zal nooit de blik van de arts die me onderzocht vergeten. Hij zei dat ik een grote massa in mijn eierstokken had zitten en dat de enige optie een operatie was. Hij kon niet zeggen wat het was of hoe groot het was.

Mr. Whippy

Ondanks dat de cyste bijna 26 kilo zwaar was heeft de vrouw er gelukkig niets aan overgehouden. De vrouw heeft de cyste zelfs een bijnaam gegeven 'Mr. Whippy'.  Sinds dat de cyste verwijderd is beseft de vrouw weer hoe moeilijk de meest simpele dingen waren als autorijden of traplopen.Het verlies van haar buik heeft haar 'leven terug gegeven'. Keely kan ook gelukkig nog kinderen krijgen. 

Ze legden me uit hoe groot de cyste was en lieten me foto’s zien. Ik kon niet geloven dat ik zo lang heb rondgelopen met dat medisch mysterie in mijn buik. Het zag eruit als een enorme bol slagroom, dus heb ik de cyste ‘Mr. Whippy’ genoemd".

Bron: HLN

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je