{{ message.message }}
{{ button.text }}

NIPT test wel of niet in het basispakket?

Het advies van het Zorginstituut aan de minister van Volksgezondheid (Schippers) luidt: geen NIPT test in het basispakket, wel vergoeding vanuit de basisverzekering voor vrouwen met een verhoogd risico op een kindje met chromosomale afwijkingen.

Afbeelding blog 'NIPT test wel of niet in het basispakket?'

Een verhoogd risico heb je bijvoorbeeld wanneer chromosoomafwijkingen voorkomen in de familie of bij je eerdere kindje(s). De test is momenteel voor iedereen beschikbaar, mits je €175 betaalt. De test zelf is duurder, maar dat wordt betaald uit een subsidieregeling. Deze regeling staat tot 2020 en binnen 2 jaar moet het kabinet beslissen wat de regelgeving na 2020 wordt. Advies vanuit het Zorginstituut is dus niet in basispakket.

Wat is de NIPT test?

De NIPT test is een bloedonderzoek die je tijdens je zwangerschap kunt laten uitvoeren. De uitslag geeft aan wat de kans is dat je kindje downsyndroom, edwardssyndroom of patausyndroom heeft.

Bron: RTL nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je