{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder met COVID-19 bevalt van een drieling

Alle drie de baby's zijn gezond en negatief getest op het coronavirus.

Afbeelding blog 'Moeder met COVID-19 bevalt van een drieling'

In India is een vrouw met COVID-19 bevallen van een drieling. Alle drie de baby's zijn gezond verklaard nadat hun moeder positief was getest op COVID-19. De baby's zijn negatief getest op het coronavirus. 

Positieve test

Op 22 oktober, toen de 27-jarige Nasreen naar het Government General Hospital (GGH) in het district Nizamabad in Telangana werd gebracht, was de situatie gespannen. Een dag eerder was ze positief getest op het coronavirus door middel van een sneltest. Alsof dat nog niet genoeg was, werd ze overgeplaatst naar een privé-ziekenhuis, omdat er een voortijdige breuk van het foetale membraan werd ontdekt. De vrouw raakte zwanger door middel van kunstmatige inseminatie.

Zeer alert 

"Zodra ze binnen in ons ziekenhuis was, hebben we alle afdelingen gealarmeerd. Artsen van de afdelingen, verloskundige, gynaecologie, anesthetica, kindergeneeskundige, huisartsgeneeskundige enzovoort. We waren zeer alert. De patiënte droeg een drieling en het was een gecompliceerd geval, aangezien ze slechts 35 weken zwanger was en er een voortijdige breuk in het membraan was", legt J. Thirupathi Rai, universitair hoofddocent in de algemene geneeskunde uit. Hij was in dit specifieke geval coördinator. 

Direct bevallen

Volgens doktoren moest de bevalling direct plaatsvinden, omdat er gevaar was voor de moeder en de baby's in de baarmoeder. Op 22 oktober werd een keizersnede uitgevoerd, om 19:37 uur werd een meisje geboren, waarna om 19:38 uur en 19:40 uur twee jongetjes werden geboren. 

Toen hem werd gevraagd of het team van artsen ongerust was voor de bevalling, zei dr. Saroja, die bij de procedure betrokken was: “We maakten ons helemaal geen zorgen. COVID-19 is het nieuwe normaal. We hebben alle universele voorzorgsmaatregelen gevolgd. Tot nu toe hebben we ongeveer vijftig bevallingen van COVID-19-patiënten uitgevoerd. Dr. Sudha en Dr. Anupama voerden de bevalling uit. De enige zorg van het team betrof de complicaties in dit specifieke geval. Een drieling zelf is gecompliceerd en wanneer de moeder COVID-19-symptomen heeft, wordt het nog gecompliceerder."

De baby's zijn negatief getest

Na de bevalling werd bij de baby's een COVID-19-test uitgevoerd. De doktoren waren enorm opgelucht toen alle drie de baby's negatief testten. Omdat de baby's ondergewicht hadden, werden ze opgenomen in de Special Newborn Care Unit (SNCU). De moeder werd op een isolatieafdeling gehouden, omdat ze nog COVID-19-positief was.

Ontslagen 

Op 1 november werd opnieuw een COVID-19 test uitgevoerd, de moeder testte negatief. Op woensdag, ruim twee weken na opname, werden de moeder en haar drieling ontslagen.

Bron: Thenewsminute

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je