{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder deelt confronterende foto's van hoe zusje voor 4-jarige broertje met leukemie zorgt

Afbeelding blog 'Moeder deelt confronterende foto's van hoe zusje voor 4-jarige broertje met leukemie zorgt'

Kaitlin, een jonge moeder uit Princeston, heeft een aantal confronterende foto's gedeeld op Facebook die de zware strijd illustreren van haar jonge zoon tegen kanker. Beckett, het 4-jarige zoontje van Kaitlin (28) en Matthew Burge, kreeg in april vorig jaar de diagnose lymfatische leukemie: kanker in het bloed en beenberg. Sindsdien krijgt hij zware chemo's maar Aubrey, zijn vijftien maanden oudere zusje, steunt hem door dik en dun.

"Het is vertederend om te zien hoe onze dochter hem bijstaat als hij weer eens misselijk is en naar het toilet moet om over te geven. Dan geeft ze haar zieke broertje schouderklopjes en fluistert opbeurende woorden tegen hem", schrijft de moeder op Facebook. Na maandenlange chemotherapie ondergaat Beckett de chemotherapie momenteel thuis in de vorm van pillen die hij moet slikken. Dat moet hij nog tot 21 augustus 2021 blijven doen, inclusief regelmatige kuren en controles in het ziekenhuis. "Nu al weet ik zeker dat zijn zusje hem er al die tijd doorheen zal slepen." 

Effect op thuisfront

Kaitlin Burge wil met haar foto's niet de strijd van haar zoontje in de schijnwerpers zetten, maar het effect dat deze ziekte kan hebben op het thuisfront. "Je hoort bijna altijd over hoge zorgkosten of medische behandelingen, maar bijna nooit over de impact van zo'n ziekte op een gezin. Daarom kom ik met deze foto's die misschien door velen zullen worden beoordeeld als ‘hard en onnodig”, schrijft Kaitlin. 

IJskoude ziekenhuiskamers

Ze vertelt wat er vorig jaar april plots veranderde. "Van de ene op de andere dag moesten mijn kinderen, die vijftien maanden schelen, spelen op school inruilen voor momenten in ijskoude ziekenhuiskamers. Onze dochter ging altijd mee. Ze zag hoe verschillende artsen een masker op Beckett's gezicht zetten, hem prikten met naalden en medicatie in zijn lijfje pompten. Aubrey, toen nog 4 jaar, zag hoe hulpeloos haar broertje er bijlag. Ze wist dat er iets aan de hand was maar kon dat vanwege haar jonge leeftijd nog niet plaatsen. De enige zekerheid voor haar was dat haar beste vriendje erg ziek was geworden.”

Ook na zijn ziekenhuisopname bleef Aubrey haar broertje altijd steunen. "Ze kijkt toe hoe hij moeite heeft met lopen en spelen. Het ooit zo energieke jongetje dat ze ooit had gekend was veranderd in een stil, ziek en slaperig broertje. En ze snapt niet welke therapieën hij krijgt om weer aan te sterken en waarom Beckett niet met haar naar de speeltuin kan. En ook niet waarom haar broertje niet naar school hoeft en zij wel.”

Rechtstreekse confrontatie 

Hoewel Aubrey nog klein is, realiseert ze zich volgens haar moeder redelijk goed wat er aan de hand is. Nog belangrijker, zo stelt Kaitlin Berge, is dat ze haar broertje helpt. "De rechtstreekse confrontatie van kinderen met een ziek familielid zoals Beckett moet je niet uit de weg gaan. Kinderen die ziek zijn hebben steun nodig en varen wel bij samenzijn. Broertjes of zusjes op afstand houden is niet goed. Het belangrijkste voor zieke kinderen is dat ze weten en beseffen dat er onder alle omstandigheden goed voor ze wordt gezorgd.”

De foto's die Kaitlin deelde, illustreren dat laatste volgens haar. "Ons dochtertje steunt Beckett, los van de situatie waar hij in zit. Ik ben blij om ze zo te zien, maar ook triest gestemd omdat ze op jonge leeftijd met zoveel harde feiten geconfronteerd worden. Daardoor groeien die twee wel nog verder naar elkaar toe. Zij zorgt altijd goed voor haar broertje dat al bijna vijf kilo is afgevallen en kaal is. Op elk moment. Zoals als hij moet overgeven tussen twee chemo's door. Dan staat ze hem zorgzaam bij, aait over zijn rug en is ze er voor hem.” Of de kuren die Beckett ondergaat aanslaan is nog onduidelijk. De moeder doet daar geen uitspraken over. "Belangrijker is de wetenschap dat onze zoon niet alleen strijdt, maar samen met zijn ouders en bovenal zijn lieve zusje Aubrey.” 

Bron: Algemeen Dagblad 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je