{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder betaalt een acteur om door te gaan als vader van haar dochter

”Megumi heeft al ‘ik hou van je’ tegen me gezegd en ik antwoord hetzelfde tegen haar terug, ook al meen ik het niet echt"

Afbeelding blog 'Moeder betaalt een acteur om door te gaan als vader van haar dochter '

Alleenstaande moeder betaalt al tien jaar lang een acteur om door te gaan als de vader van haar dochter. Megumi is nog steeds in de waan dat acteur Takashi haar echte vader is, ondanks dat ze nu een jonge vrouw is. 

Aanleiding

Asako en de echte vader van Megumi gingen vlak na de geboorte uit elkaar. De vader verdween uit het leven van beiden. Op jonge leeftijd had Megumi al vragen over haar vader en werd ze ook op school enorm gepest. Toen Megumi tien jaar oud was werd het probleem steeds groter. Megumi zonderde zich af en wilde ook niet meer naar school. Daarom nam Asako de beslissing om een acteur in te huren, ook al zou Megumi dan in een grote leugen leven. 

Takashi

De alleenstaande moeder Asako had al gehoord over een bedrijf dat acteurs en actrices aanbiedt die neppartners, nepfamilieleden en nephuwelijksgasten spelen. Ze besloot contact te zoeken en het leidde tot een auditie met vijf ‘kandidaat’-papa’s. De ervaren Takashi doorstond de selectie het best. Asako vond hem aardig en vond zijn vlotte omgang erg prettig. Nadat ze elkaar een paar keer hadden ontmoet, stelde Takashi een contract op. Het inhuren van Takashi kost Asako ongeveer 10.000 yen (77 euro), of zo'n 925 euro per jaar. Iets wat Asako maar al te graag over gehad voor haar gepeste kind.  Nog voor de allereerste ontmoeting met Megumi bedachten acteur Takashi en Asako een geloofwaardig scenario. Het moest antwoorden kunnen bieden op de vele vragen waarmee Megumi rondliep. 

Scenario

Asako legde Megumi voorzichtig voor dat haar ‘vader’ opnieuw was opgedoken en haar graag wou zien. Hij was hertrouwd en had een ander gezin, maar had onlangs zelf contact opgenomen met de vraag voor een mogelijke ontmoeting. Takashi kwam twee keer per maand langs en ging dan mee naar allerlei leuke uitstapjes. Al gauw ging het stukken beter met Megumi en wilde ze zelfs terug naar school. "Megumi werd geleidelijk aan gelukkiger. Ze kreeg meer zelfvertrouwen", vertelde Takashi. "Op een dag zei ze dat ze alleen met mij naar buiten wilde. Ze hield mijn hand toen voor de eerste keer vast." 

Toekomst

Het acteren wordt steeds complexer voor Takashi, maar het contract loopt wel nog steeds door. Takashi: "Megumi heeft al ‘ik hou van je’ tegen me gezegd en ik antwoord hetzelfde tegen haar terug, ook al meen ik het niet echt en mocht Megumi zelf ooit trouwen en kinderen krijgen, ben ik bereid de rol van grootvader op mij te nemen." Ook voor mama Asako is het moeilijk. Als single heeft ze al lang gevoelens voor Takashi. Ze realiseert zich maar al te goed dat haar vlinders zijn voor de acteur die de rol van vader vertolkt, niet voor Takashi zelf. Mocht Megumi's echte vader ooit nog opduiken, zal Megumi altijd voor Takashi kiezen. 

Wat een bijzonder verhaal, niet?! Wat vinden jullie ervan?

Bron: HLN

De namen die worden gebruikt zijn allemaal schuilnamen.*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je