Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

Mijn zwangerschap

20 oktober 2012: ik voel mij anders en mijn  lichaam had overal zichtbare aders. Ik leek (lijk nog steeds) een wandelende landkaart. Inmiddels 1 dag over tijd, dus maar eens een testje halen.

Het zal wel negatief zijn, dus met die gedachte doe ik midden op de dag een testje. Maar nee, na 5 minuten wachten, wordt hij positief. Geen knal streep, maar toch een streepje! Wouw wat een ongeloof! Ik ben weer zwanger. Meteen bel ik Pablo op, die verrast en dolblij even later weer ophangt. We krijgen nog een kindje! Tuurlijk zijn we blij, maar ook nog onzeker. Ik besluit dan ook een bloedtest te doen en ook deze zegt dat ik hartstikke zwanger ben. Ook kreeg ik met 5 weken al een echo. Er was nog niet veel te zien, maar wel een eitje met vruchtje. Langzaam landde het nieuws. Maar toen de kwalen eenmaal kwamen, moest ik er echt aan geloven. Rond de 7,5 week knuffelde ik ongeveer 3 keer per dag met de w.c. het was vreselijk. Uiteindelijk heb ik de dokter gebeld. Al mijn kracht was uit mijn lichaam. Mijn urine werd getest en ik kreeg meteen medicatie tegen het braken. Uit mijn urine bleek dat mijn lichaam vetten aan het afbreken was, dus de medicijnen moesten echt gaan aanslaan, anders was het een paar nachten ziekenhuis. Gelukkig sloegen ze aan. Ik knuffel nog weleens met de w.c. maar tenminste geen 3 keer per dag

Rond de 9 weken hadden we de echte termijnecho. Super spannend. Ik had de nacht van te voren geen oog dicht gedaan. Toen de kleine in beeld kwam begon hij druk te zwemmen. "Kijk mama, de baby wiebelt!" Okkie vindt het fantastisch! Ze heeft het nog steeds over de echo. Het hartje klopt mooi, maar ik werd wel een week terug gezet. Inmiddels ben ik 11 weken en 1 dag zwanger.

Vanmorgen zijn we alweer voor de 2e keer naar de verloskundige geweest. We zouden het hartje gaan beluisteren, super spannend. Na even zoeken, hoorden we het dan. En er is maar 1 woord voor dat moment: magisch! De tranen stroomden over mijn wangen. Na zoveel verdriet, komt er weer een zonnestraaltje in ons leven. En het is een jongetje, ik weet het zeker!

12 juni 2013 ben ik uitgerekend van ons 2e wondertje, ieder kindje is een wonder!

11 jaar geleden

Gefeliciteerd, geniet ervan, want een tweede zwangerschap lijkt nog sneller te gaan dan de eerste!

11 jaar geleden

Allemaal bedankt voor jullie lieve berichtjes :-)

11 jaar geleden

Gefeliciteerd wat bijzonder is dat he om je kindje te zien in buik

11 jaar geleden

GEFELICITEERD!!!!