{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn bloedgroep is anders…. …ben ik van de melkboer…?

Mijn zus leek vroeger echt niet op mij. Zij groot en blond, ik klein en donker. En een andere bloedgroep. je kon het roepen bij een ruzie..

Afbeelding blog 'Mijn bloedgroep is anders…. …ben ik van de melkboer…? '
Mijn zus leek vroeger echt niet op mij. Zij groot en blond, ik klein en donker. En een andere bloedgroep. Thuis maakten we er wel eens een dolletje van: Een van ons zou dan wel van de melkboer zijn. En je kon het roepen bij een ruzie: “Jij bent op de stoep gevonden…” of: “ verwisseld in het ziekenhuis…!” Nu denk ik daar wel eens aan terug als ik op TV het programma “DNA onbekend” zie. Wat je dan merkt is dat het veel onzekerheid en verdriet kan geven als je echt twijfelt of je familie van elkaar bent. Als “DNA onbekend” op TV is krijgen we bij het Erfocentrum altijd meer vragen over verwantschap.Een peuter die een andere bloedgroep heeft als de ouders. Vaders die twijfelen of hun kind niet tijdens een avontuurtje van hun (ex)vrouw verwekt is. Een dochter die zich altijd een buitenbeentje heeft gevoeld… En soms blijkt een onverwachte erfelijke ziekte in de familie reden te zijn om te willen weten waar dat eigenlijk vandaan komt. Een verwantschapsonderzoek laten doen is best een grote stap, en ook niet gratis. Veel mensen hopen dus dat ze met hun bloedgroep kunnen uitzoeken of ze familie van elkaar zijn, en dat zou inderdaad mooi zijn!Maar als je het zeker wilt weten, is DNA-onderzoek de enige manier. Dat gebeurt bij Sanquin: http://www.sanquin.nl/ . En op onze site staat een schema over de algemene erfelijkheid van bloedgroepen: http://www.erfelijkheid.nl/node/565

Mijn zus en ik hebben het niet laten onderzoeken, maar toch weten we zeker dat we biologische zussen zijn. Onze zoons lijken namelijk sprekend op elkaar… Informatie? info@erfocentrum.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je