{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met dit setje zijn luizen geen groot drama meer!

Ja hoor, daar was ineens de brief van school in mijn inbox. Luizen geconstateerd in de klas van mijn dochter. Ook al was het schooljaar relaxed gestart, daar was ineens een klein donderwolkje.

Afbeelding blog 'Met dit setje zijn luizen geen groot drama meer!'

Aan de slag!

Lucky me! Na het kleine donderwolkje kwam toch een beetje zonneschijn de hoek om kijken. Ik mocht namelijk een aantal producten van Prioderm testen, waaronder een shampoo met nawerking, altijd handig tijdens deze onzekere periode! Ik deel graag mijn bevindingen met jullie, want zo kunnen wij mama's elkaar gemakkelijk een handje helpen. Allereerst heb ik mijn dochter, zoals door school geadviseerd, gecontroleerd op luizen en neten door tussen haar haartjes te kijken. Vervolgens heb ik haar haren goed gekamd met de luizenkam van Prioderm. Ik vind dit een fijn kammetje, want het is speciaal bedoeld voor het 'ontdekken' van luizen of neten. De kunststof kant van de kam is bedoeld om te kijken. Heb je luizen of neten ontdekt, dan moet je de metalen kant van de kam gaan gebruiken. Na een uitgebreide kambeurt, hebben we geen luis of neet ontdekt. Pfff… gelukkig! We zijn er op tijd bij.

Must have 

Het kammetje van Prioderm is een “must have” wat mij betreft. De tandjes van de kam zijn zo fijn, dat luizen en neten goed blijven steken wanneer ze in het haar zitten. Mocht één van mijn kinderen wel luizen hebben, dan zou ik de kam even uitkoken of schoonmaken met alcohol.

Prioderm shampoo 2 in 1

Ondanks dat ik weet dat mijn dochter geen luizen heeft, zit ik nog steeds met het besmettingsgevaar in de klas. Daarom vind ik het superfijn dat ik precies nu de shampoo 2 in 1 van Prioderm kan gaan gebruiken. De Prioderm shampoo 2 in 1 biedt 2 functies:

      1. Het doodt de hoofdluizen en neten.
      2. Het beschermt tegen een nieuwe besmetting (voor 3 dagen).

In deze fase voor mij dus een perfect product. De shampoo zit in een lekkere grote fles, genoeg om de komende tijd meerdere keren te gebruiken. In gebruik viel mij op dat de shampoo makkelijk is uit te spoelen en dat het haar lekker zacht aanvoelt.

shampoo

 

Luizen bestrijden

Naast de shampoo en de kam ontving ik nog een product van Prioderm. Dit is het product Prioderm Dimeticon. Heb je neten of luizen bij je kind geconstateerd, dan kun je dit gebruiken. Het werkt eigenlijk op dezelfde manier als de shampoo; goed aanbrengen en inmasseren en dan 15 minuten laten intrekken. Het doodt direct alle neten en luizen. Wat wel belangrijk is, is dat je de behandeling na 9-10 dagen nog eens herhaalt. Zo doorbreek je de levenscyclus van de hoofdluis. Dit product is dus super handig om alvast achter de hand te hebben, mocht het nodig zijn! 

Altijd voorbereid met deze handige set

De luizen/netenkam, de 2in1 shampoo en de Prioderm Dimeticon vind ik een fijne set om in huis te hebben. De kam gebruik ik gedurende het jaar meerdere keren, ook al zijn er geen luizen in de klas. De shampoo 2in1 gebruik ik weer, wanneer er nogmaals luizen zijn geconstateerd in de klas. En mocht het nodig zijn, ga direct in de aanval met de Dimeticon!

prioderm foto 1

 

Kortom, een dikke pluim voor Prioderm. Ik adviseer alle mama’s om een setje in huis te halen. Zo zijn luizen niet meer zo’n groot drama én vooral niet voor de kleine kids!

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Prioderm, maar de inhoud ervan is van onszelf.


Prioderm Shampoo Plus, Prioderm Dimeticon Lotion en de Prioderm Luizen- en netenkam zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je