{{ message.message }}
{{ button.text }}

Meisje geboren met 14 vingers is succesvol geopereerd

Ze werd geboren met de afwijking polydactyly.

Afbeelding blog 'Meisje geboren met 14 vingers is succesvol geopereerd'

Een driejarig meisje uit China is door een zeldzame aandoening geboren met veertien vingers. Inmiddels heeft het meisje een levensveranderende operatie ondergaan, zodat ze weer goed kan functioneren. 

Polydactyly

Het meisje werd geboren met polydactyly, een afwijking waarbij iemand wordt geboren met extra vingers of tenen. De kans op deze afwijking is slechts 0,1 procent. Volgens lokale media is de afwijking zo'n vijf generaties terug ook waargenomen bij familieleden van het meisje. 

Operatie

Het meisje werd behandeld in het Shenyang Medical College door handchirurg Zhan Jie. Hij geeft aan dat ze in eerste instantie niet wisten welke vingers ze moesten behouden en welke ze moesten verwijderen. Uiteindelijk hebben ze besloten om alle extra vingers te verwijderen  Daarnaast hebben ze met behulp van kleine metalen staafjes de juiste botgroei aangegeven, zodat de vingers voortaan recht groeien. 

Resultaat

Inmiddels is het twee maanden geleden dat de meisje de operatie heeft ondergaan. Twee weken na de operatie is het meisje teruggegaan om de hechtingen te laten verwijderen. Zhan Jie: "Zowel wij als de familie van het meisje zijn tevreden met het eindresultaat". 

Voor foto's, check het artikel van Daily Mail!

Bron: Daily Mail

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je