{{ message.message }}
{{ button.text }}

Meisje (6) redt het leven van haar moeder

Ze zag dat haar moeder niet meer ademde en belde meteen 911.

Afbeelding blog 'Meisje (6) redt het leven van haar moeder'

De zesjarige Kaltoum Fakri zag dat haar moeder niet meer ademde. Fakri probeerde haar wakker te maken, maar niets werkte. Daarop kwam ze meteen in actie. Zo snel als ze kon belde ze 911 en bleef aan de lijn met de meldkamer, terwijl ze naar buiten rende om hulp te zoeken bij een buurman. Dankzij het snelle handelen was de ambulance op tijd ter plaatse. 

De 911-telefonist had tegen het meisje gezegd dat ze moest kijken of er buren thuis waren die konden helpen. Fakri bedacht zich toen dat twee verdiepingen beneden haar een brandweercommandant woont, Joe Chornock. 

Toen hij de deur opendeed, gaf ze hem de telefoon. Op beelden die zijn vastgelegd door een bewakingscamera, is te horen hoe Fakri tegen haar buurman zegt dat haar moeder is gestopt met ademhalen. "Ik zei: Mama, mama, wakker worden, maar ze werd niet wakker." "Daarna gaf ze me de telefoon, zodat ik me kon identificeren", laat Chornock weten. 

Terwijl de twee wachtten tot er medische hulp arriveerde, controleerde Chornock de vitale functies van de moeder (het bewustzijn, de ademhaling en de bloedsomloop). Toen de midici arriveerden, begon Fakri's moeder weer adem te halen. Kort daarna kwam ze weer bij bewustzijn. 

Chornock zegt dat het resultaat allemaal te danken is aan het snelle handelen van de 6-jarige: "Ze heeft precies gedaan wat wij kinderen leren. Dit is waarom we ze leren 911 te bellen en te vertellen waar je vandaan belt". 

Heb jij je kinderen uitgelegd hoe ze moeten handelen tijdens zo'n situatie?

Bron: NBC4 Washington

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je