{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mazelenuitbraak op Urk

Bij tien mensen zijn mazelen geconstateerd, waarvan negen kindjes.

Afbeelding blog 'Mazelenuitbraak op Urk'

Op Urk zijn bij tien mensen mazelen geconstateerd. Volgens de GGD is de besmettelijke ziekte bij één volwassene en negen kinderen vastgesteld, ze hebben allemaal een link met elkaar. Drie kinderen zijn ingeënt, de overige zes kinderen en de volwassene niet. De kinderen die niet zijn ingeënt, zijn allemaal boven de 14 maanden. 

De Urkers zijn inmiddels niet meer besmettelijk, de GGD bekijkt of het nodig is om de mensen die in contact zijn geweest met de patiënten, in te enten of antistoffen toe te dienen. Daarbij wordt als eerst gekeken naar kwetsbare groepen, zoals baby's, zwangere vrouwen en mensen met een verstoord afweersysteem. Wie ingeënt is tegen de mazelen of de ziekte al heeft gehad, is beschermd, aldus de GGD. 

Kinderen die meedoen aan het rijksvaccinatieprogramma, worden ingeënt tegen mazelen. Volgens de laatste cijfers kreeg op Urk slechts 58,5 procent van de kinderen alle prikken. De vaccinatie die beschermt tegen de bof, mazelen en rodehond, kreeg 61,1 procent van de Urker kinderen. Landelijk ligt dat percentage op ruim 90%

Zorggroep Oude en Nieuwe land, met verschillende consultatiebureau's op Urk en in de Noordoostpolder zegt al rond de twintig telefoontjes te hebben gehad van bezorgde ouders. Ze willen weten of hun kinderen naar de opvang kunnen en of baby's vervroegd ingeënt kunnen worden. 

Bron: Omroep Flevoland

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je