{{ message.message }}
{{ button.text }}

Malinees redt peuter en krijgt verblijfsvergunning

De daad van de jongeman is een voorbeeld voor alle burgers

Afbeelding blog 'Malinees redt peuter en krijgt verblijfsvergunning'

Een 22-jarige Malinees liep over straat in Parijs met zijn vriendin toen hij een peuter aan het balkon van een 4e verdieping zag hangen en redde. 

"Ik was met mijn vriendin op weg om de Champions League-finale te gaan kijken, toen ik ineens allemaal mensen zag schreeuwen", zegt Gassama. "Dus ik stak de weg over en klom via een deur en de andere balkons omhoog."

Op de beelden die gemaakt zijn is te zien hoe de Malinees als een soort Spiderman naar boven klimt om de peuter te redden. 

"Ik dacht niet aan de hoogte, ik dacht niet aan de risico's", vertelt Gassama, die wel sport maar verder geen achtergrond heeft als klimmer. "Ik deed het omdat het een kind is. Ik ben dol op kinderen."

"Ik zou het zo weer doen." 

Gassama wordt in Frankrijk als een held gezien. Hij kwam anderhalf jaar geleden naar Frankrijk om een toekomst te bouwen, en dat is gelukt dankzij deze heldenactie. 

Franse President Macron is de jongeman zo dankbaar dat hij hem een verblijfsvergunning heeft aangeboden én een baan bij de brandweer!

De peuter is er goed vanaf gekomen met slechts een gebroken nagel. Gassama heeft er wat schrammen aan overgehouden maar de baan en de verblijfsvergunning maken dat helemaal goed! 

Bron: NOS

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je