{{ message.message }}
{{ button.text }}

Liveblog woensdag 18 maart 2020 #mamaplaatshelpt

In deze live blog houden we je op de hoogte van de nieuwste initiatieven voor en door moeders tijdens deze Corona periode. Alle gezinnen in Nederland zitten thuis, scholen zijn dicht en infecties liggen op de loer. Ontdek hier alle initiatieven die jou kunnen helpen in deze bizarre tijden en ontdek wat jij voor anderen kunt doen. Heb je zelf een initiatief of ken je er een die voor moeders van belang is? Mail dan naar info@mamaplaats.nl

Afbeelding blog 'Liveblog woensdag 18 maart 2020 #mamaplaatshelpt'


Laatste update: 16.57uur

♡Raamvisite!

18 maart, 16.56

"Sinds afgelopen zondag doen wij aan raamvisite 👶😍 Iedereen kan de kleine dus bewonderen. En voor de liefhebber serveer ik graag een beschuit met muisjes op het terras (staat op de tafel) in het zonnetje 🌞 

Dit wordt erg gewaardeerd! Want wat is het moeilijk om je kindje waar je zo trots en blij mee bent niet te kunnen tonen aan je familie en vrienden!"


♡ Kinderen opvangen op een boerderij

18 maart, 15.51

José Veelers is melkgeitenhoudster. Zij wil graag haar steentje bijdragen door kinderen op te vangen met ouders in de zorg. "Wat is er nou mooier dan in de stro ravotten en lammetjes knuffelen? Als je een paar dagen op een boerderij meedraait, zie je van alles!" José is zich wel bewust is van het feit dat ze extra risico loopt door dit te doen,  daarom vangt ze niet meer dan één gezin tegelijkertijd op.

Afbeelding blog 'Liveblog woensdag 18 maart 2020 #mamaplaatshelpt'

♡ Maak nieuwe vriendinnen op Wannabefriends.nl

18 maart, 15.19

In deze periode van 'social distancing' is het lastig om nieuwe mensen te ontmoeten, maar op  Wannabefriends.nl is dit wel mogelijk!

"Het nieuws staat er vol mee: blijf allemaal zoveel mogelijk thuis! Helaas betekent dat ook dat er vele mensen (vooral ouderen) nu juist heel erg alléén zijn.😢 Ouderen krijgen bijvoorbeeld geen bezoek meer nu iedereen wordt verzocht om vooral niet bij elkaar op visite te gaan. Heel ongezellig maar helaas ook noodzakelijk."

♡ You'll never walk alone

18 maart, 15.02 uur

Radio DJ Sander Hoogendoorn had het idee om met verschillende radiostations tegelijkertijd het bekende liedje 'You'll never Walk Alone' draaien. Nu heeft dit idee een hele andere wending gekregen want het is ook opgepikt in het buitenland!  

"Vrijdag 08:45 uur Nederlandse tijd laten we horen dat we samen één zijn. om te laten horen dat iedereen die keihard werkt om deze crisis te lijf te gaan (artsen, zorgmedewerkers, ouderen, mensen die ziek zijn etc.) er niet alleen voor staat. samen komen we hieruit! ? #radiovrienden #vriendenteam"

♡ Kindervragenuur voor Mark Rutte 

18 maart, 14.50 uur

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen in Nederland mochten vandaag alles vragen tijdens het allereerste Kindervragenuur. Mark Rutte was onder de indruk.

♡ Stuur jij ook een Croontje aan de mensen die je liefhebt? 

18 maart, 14.07 uur

"Als je de betekenis van Corona op zoekt, zie je dat het woord diverse betekenissen heeft. De betekenis: ‘een warme krans rondom de zon’ Laten we met elkaar een krans van warmte en aandacht verspreiden per post."♡ Een mooi liedje van Chantal Janzen 

18 maart, 11.17 uur

"Een liedje. Voor jou, jullie, wij, iedereen. Samen kunnen en moeten we dit aanpakken mensen."

♡ Juf Alexandra is er om jullie te helpen!

18 maart, 11.02 uur

Mamaplaats influencer Alexandra wil graag haar steentje bijdragen in deze tijd! "Voor alle mama’s/papa’s die die vastlopen qua opdrachten, instructie en of ideeën in de tijd dat de kinderen thuis zitten. Ik wil jullie helpen! Ik kan websites delen, instructiefilmpjes maken en met jullie meedenken."

♡ #ikhelpdekleineondernemer 

18 maart, 10.40 uur

Mamaplaats influencer Annemieke had zomaar een idee om kleine ondernemers een hart onder de riem te steken. Jij wilt toch ook dat ze nog blijven bestaan nu en na deze moeilijke periode? Doe jij mee? Gebruik de hashtag #ikhelpdekleineondernemer

♡ Gratis toegang tot Calm - meditaties (ook voor kinderen)

18 maart, 08:20 uur

Calm is een hele populaire, betaalde, meditatie app/platform. Gezien de Corona-situatie bieden ze gratis toegang via deze link. Het mooie is, dat er ook diverse kinder-meditaties zijn die jullie samen kunnen uitvoeren. Wat een rustgevend en mooi initiatief van Calm! Ga naar de pagina. 

Bekijk hier de initiatieven van de afgelopen dagen: Liveblog #mamaplaatshelpt (15, 16 en 17 maart). 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je