Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

5 x Leuke manieren om een zwangerschap bekend te maken

Ik was wat op internet aan het kijken en vond zulke leuke ideeën om een zwangerschap bekend te maken, dat ik het even met jullie moest delen!!

1. Fotolijstje

Een leuk ideetje dat ik tegen kwam is eigenlijk heel simpel. Je geeft bijvoorbeeld aan je ouders (opa en oma) een fotolijstje met een ingelijst tekstje erin.

Je kan me nog niet horen

Je kan me nog niet zien

Maar als ik in ….. (maand) wordt geboren

Mag ik dan in dit lijstje misschien?

2. Shirtjes bij je eerste kindje

Hoe leuk is het om op een shirtje een tekst te laten drukken en dan langs gaat bij de persoon die je wilt vertellen over de zwangerschap.

Op het shirtje kan je bijvoorbeeld deze tekstjes laten drukken:

  • -“Binnenkort ben ik niet meer in mijn… en dan een foto van een eendje”
  • -“Ik ben stoer want ik word grote broer”
  • -“Geef papa en mama een kus want is word grote zus”

Het is extra leuk om niks te zeggen en zelf het shirtje te laten ontdekken. Hoe zullen ze reageren???

3. Ballonnen

Loop het huis binnen van je ouders met twee ballonnen. Een roze en een blauwe. Ik ben benieuwd hoe ze gaan reageren!

4. Echo

Tegenwoordig kan je overal teksten en foto’s op laten drukken. Het is leuk als je je eerste echofoto af laat drukken op een kledingstuk en vervolgens inpakt. Dan aan de persoon geeft aan wie je dit wilt vertellen. De reacties zullen geweldig zijn!

5. Leuk om het geslacht van je kindje bekend te maken: taart met roze of blauwe binnenkant.

Ga naar de bakker en vraag of de bakker een taart kan maken met een roze of blauwe binnenkant kan maken. Zorg dat er aan de buitenkant van de taart niks van de kleur te zien is.

Snijd de taart en tadaaa het geslacht van het kindje komt overeen met de kleur in de taart. Super leuk en ook nog eens erg lekker ;-)

Hoe hebben jullie je zwangerschap bekend gemaakt? Of hebben jullie nog andere leuke dingen? 

7 jaar geleden

Mijn ouders zeurden al lang om een mooie foto van mij en mijn vriend die ze wilden hebben. Toen hebben we zelf een foto gemaakt van ons 2 met een echo-foto van de baby in onze handen. Deze ingepakt en gegeven met onder het mom jullie hebben hier lang op moeten wachten maar hier is het dan ;) Mijn moeder gelijk roepen ik bedoelde een andere foto en daarna huuuh waaaat echt??? Hihi

7 jaar geleden

Alle kinderen waren het huis uit, dus het was stil bij mijn ouders op die 5e december . We hebben een kop-en-schotel met Opa en Oma er op in Sinterklaaspapier ingepakt, en bij de voordeur gezet en aangebeld. Toen gewoon via de achterdeur naar binnen gegaan, om te zien hoe ze keken bij het uitpakken.

7 jaar geleden

Toevallig waren de toekomstig opa's beiden jarig omstreeks de tijd dat ik drie maanden zwanger was, ze hebben allebei een zwarte polo gekregen met op de voorkant: "gefeliciteerd met je verjaardag" en op de achterkant: "opa!". Toevallig zaten de vriendin van mijn vader en toekomstig oma beide keren tegenover de opa's, en gingen alvast door het lint! Mijn moeder past regelmatig op onze katten, zij kreeg een foto op A4 met aan de ene kant onze katten en de tekst: "mogen we vanaf volgend jaar een vriendje meenemen?" En aan de andere kant de echo foto. Groot succes!

7 jaar geleden

Wij maakten onze zwangerschap bekend rond Pasen en hebben een stop-motion filmpje gemaakt. Heel leuk onthaald geweest. https://vimeo.com/124019920