{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kleine held Tijn, bekend van zijn nagellakactie, is vannacht overleden

Tijn, de zesjarige held die bekend werd door zijn nagellakactie bij 3FM Serious Request, is vannacht overleden aan de gevolgen van hersenstamkanker.

Afbeelding blog 'Kleine held Tijn, bekend van zijn nagellakactie, is vannacht overleden'

Nagellakactie

Afgelopen jaar haalde Tijn meer dan 2,5 miljoen euro op met zijn nagellakactie tijdens Serious Request in het Glazen Huis in Breda. Het doel van die actie was geld inzamelen voor de bestrijding van kindersterfte door longontsteking. De totale opbrengst was meer dan 9 miljoen euro.

Lak door Tijn

Maar Tijn zijn nagellakactie kreeg een vervolg. Cabaretier Youp van 't Hek en presentatrice Wendy van Dijk startten onlangs de actie Lak door Tijn. Hiermee wilden zij geld inzamelen voor nieuwe behandelmethoden in Nederland om kinderen met dezelfde ziekte als Tijn een kans te geven. Er is een nagellaklijn gestart en Tijn koos de vier kleuren uit. Die actie heeft nu al een miljoen euro opgebracht.

Medeleven

Heel Nederland sloot Tijn in zijn hart na zijn geweldige actie in het Glazen Huis. Na het verdrietige nieuws van vanmorgen stromen de reacties dan ook  binnen en ook op sociale media wordt er veel gesproken over het overlijden van Tijn.

Wij wensen de ouders en familie van Tijn heel veel sterkte bij dit vreselijke verlies.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je