{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderen hebben geen tijd om buiten te spelen

Ze zijn namelijk te druk met school en andere hobby's

Afbeelding blog 'Kinderen hebben geen tijd om buiten te spelen'

Uit onderzoek in opdracht van Jantje Beton is gebleken dat de afgelopen 5 jaar kinderen aanzienlijk minder zijn gaan buiten spelen. Sinds 2013 zijn kinderen veel minder gaan buiten spelen. 30 procent van de kinderen speelt namelijk nooit of maar 1 keer per week buiten. In 2013 was dit 10 procent minder!

En dat terwijl volgens het onderzoek 1 op de 3 kinderen aangeeft dat ze vaker buiten willen spelen. De voornaamste redenen waarom kinderen niet buiten spelen? De speelplekken zijn saai en ze zijn te druk met school en andere hobby's. Een op de zeven kinderen heeft het te druk met school en hobby's om buiten te spelen. Wat ook opvallend is; 40 procent van de kinderen speelt liever binnen. 

Het is geen goede ontwikkeling dat kinderen minder buiten spelen want uit het onderzoek blijkt ook dat kinderen zeggen dat ze zich vrolijker en sterker voelen als ze buiten hebben gespeeld. 

Wat vinden jullie; moeten we onze kinderen meer naar buiten sturen en minder naar allerlei clubjes? 

Bron: NOS

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je