{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kankerpatiëntje kan weer dansen na amputatie!

Lees hoe en waarom

Afbeelding blog 'Kankerpatiëntje kan weer dansen na amputatie!'

Amelia Eldred uit Engeland had ernstige kanker in haar bovenbeen. De kwaadaardige tumor bleek wel 10 centimeter groot en zorgde ervoor dat het dijbeen was gebroken. Helaas had de chemotherapie geen effect, en moest het meisje haar been laten amputeren. Een nachtmerrie - vooral voor Amelia - want ze hield van bewegen en dansen.

Tijdens de operatie werd niet alleen het bovenbeen geamputeerd, maar ook het onderbeen gedraaid teruggeplaatst. Het been staat nu 'verkeerd om'. Nu fungeert de enkel van Amelia als knie en zorgt een prothese van knie tot de grond voor een gelijke beenlengte.

Amelia is erg dapper en staat verrassend positief in dit gehele proces. Ze geeft aan dat er niets mis is met anders zijn. Ze was vroeger erg actief: zwemmen, atletiek, dansen en acrobatiek vond ze allemaal prachtig. Nu wil ze vooral graag meedoen aan de Paralympics en dansoptredens geven. Prachtig dat ze deze doelen heeft waar ze waarschijnlijk veel plezier en tevredenheid uit gaat halen.

Bron: HLN

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je