{{ message.message }}
{{ button.text }}

K*T K*T K*T Carona!

Afbeelding blog 'K*T K*T K*T Carona!'

23.02.2020 - Man uit Brabant besmet met het Covid19 virus.  

Half nederland - Ahjoh, aan de griep gaan ook jaarlijks een hele hoop mensen dood. 

12.03.2020 - Achter de kassa bij de Aldi.

Het hele dorp sprint naar de de winkel al voordat de persconferentie voorbij is en trekt hele schappen leeg. 

IKKE IKKE IKKE EN DE REST KAN STIKKEN!

All hell breaks loose. Ik had geen idee wat er gaande was, behalve dat er 's middags een persconferentie plaats zal vinden over de stand van zaken op dat moment. Het ging van nul naar honderd binnen een half uur. Schappen werden leeggetrokken, mensen sloegen ontelbaar pakken met bloem in en laten we nog maar niet beginnen over de pakken met toilet papier. Iets wat ik nog steeds NIET snap! 

In een fractie van nog geen drie weken is heel Nederland veranderd in een land wat nu elleboogjes moet geven in plaats van een hand en waar je niet naar je opa of oma op bezoek mag omdat die onder een risico groep vallen.

Tijdens de eerste Carona berichten in Nederland viel het nog heel erg mee in de supermarkt. Ik geef eerlijk toe dat ik het op dat moment allemaal nog overdreven vond. Met mij een hele hoop klanten die ik dagelijks aan de kassa krijg. Maar binnen twee weken is de mening bij menig mens toch echt veranderd. Iemand die normaliter één brood meeneemt en een pakje runderrookvlees loopt nu met een volgeladen kar naar buiten toe met groenteconserven, broden, pasta, rijst en vijf pakken toiletpapier. 

Niet alleen voor klanten is een hoop veranderd zoals het zien van legen winkels in plaats van gevulde schappen in elke supermarkt, maar ook voor ons als supermarkt personeel. Mensen vergeten dat niet alleen de zorgverleners elke dag heel veel risico nemen door naar het werk te gaan. Het personeel wat in de supermarkten werkt neemt elke dag een heel groot risico door achter de kassa te kruipen en honderden transacties te hebben. Steeds meer winkels nemen daar maatregelen voor, en dat is ook meer dan nodig kan ik je vertellen.

Een hoop mensen nemen het niet zo nauw met de voorschriften omtrent veiligheid. Het afstand houden blijft lastig, betalen met pin doet ook nog lang niet iedereen en wij krijgen de volle laag als we aangeven dat we iets niet hebben en niet aan kunnen geven wanneer dit weer voorradig zal zijn. Want de Aldi in de stad ernaast had het wel.... 

Juist in deze tijden moeten we elkaar helpen in plaats van iedereen voor zichzelf. Je hebt geen vijftig pakken bloem nodig, en ook geen tien pakken toilet papier. Denk alsjeblieft ook eens aan anderen! En laat alsjeblieft ook wat over voor de hardwerkende kanjers die in de zorg zitten en na een dag aan de frontlinie gewoon een bord met warm eten willen in plaats van een cracker met toiletpapier! 


Liefs.x


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je