{{ message.message }}
{{ button.text }}

Jongetje (8) rijdt met auto van zijn moeder over de snelweg

Hij bereikte snelheden van wel 140 kilometer per uur.

Afbeelding blog 'Jongetje (8) rijdt met auto van zijn moeder over de snelweg'

Het was even schrikken voor de Duitse politie toen ze een wel erg jonge joyrider hadden gepakt in de buurt van de plaats Soest, ten oosten van de stad Dortmund. Een jongetje van 8 was met de auto van zijn moeder een stukje gaan rijden.

De moeder van het jongetje meldde zich na middernacht bij de politie toen ze merkte dat zowel haar zoon als haar auto waren verdwenen. Agenten troffen het jongetje aan op een parkeerplaats langs de A44, op zo'n 8 kilometer van zijn ouderlijk huis.

Volgens de politie was hij met 140 kilometer per uur over de snelweg geraasd en had hij de auto aan de kant gezet, omdat hij zich toch niet op zijn gemak voelde met die snelheid op een donkere autobahn.

Volgens Duitse media deed de jongen dat heel netjes: hij had de gevarenlichten van de auto aangezet en een gevarendriehoek neergezet. Voor zover bekend heeft hij niets beschadigd tijdens zijn rit. 

Tegen de politie verklaarde de jongen dat hij 'alleen een stukje wilde rijden'. Hij zou regelmatig in kart- en botsauto's zitten. Daarnaast had hij op privéterrein ook al eens een auto bestuurd.

Kinderen onder de 14 jaar kunnen in Duitsland niet strafrechtelijk worden vervolgd (in Nederland geldt dat voor kinderen onder de 12 jaar).

Bron: NOS

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je