Snap
  • Nieuws
  • baby
  • kind
  • Japan

Japan wil meer baby’s door middel van kunstmatige intelligentie

In Japan zijn dit jaar weinig baby’s geboren in tegenstelling tot voorgaande jaren. Pasgeboren baby's zijn in Japan nodig om de welvaart te behouden. Japan is een land dat snel vergrijst, daarom moeten er veel baby’s geboren blijven worden om dit tegen te gaan. Japan zoekt het antwoord op deze vraag in de technologie: 'Niet romantisch, maar het moet'.

 Japan gaat miljoenen investeren in het dategedrag van jongeren. Op die manier gaan ze Japanse jongeren met elkaar laten daten. Het geld wordt niet geïnvesteerd in een etentje of een andere date. Het geld is bedoeld voor Al (Artificial Intelligence), oftewel kunstmatige intelligentie. 

Het dating bureau

Uit zichzelf zoeken Japanse jongeren elkaar niet op. Vaak is dit het gevolg van schaamte of geldproblemen. Jonge Japanners verdienen over het algemeen weinig geld. Dit is ook de reden dat Japanners pas op latere leeftijd geld hebben om voor een gezin te zorgen. Kunstmatige intelligentie is bedoeld als een soort datingbureau voor jonge Japanners.

Wanneer Japanners elkaar wel vinden, trouwen zij pas vaak op latere leeftijd. Uit een onderzoek blijkt dat een Japanse vrouw gemiddeld 1,36 kind wil. Dit is relatief laag en daarom denkt de regering dat ze de jongeren met kunstmatige een zetje in de juiste richting kunnen geven.

Perfecturen

Japan is een land dat is onderverdeeld in verschillende prefecturen. In de meeste van deze bestuurlijke regio's maken de autoriteiten al gebruik van gegevens van datingbureaus. Deze datingbureaus zijn anders dan dat wij ze kennen. Het zijn namelijk geen commerciële bureaus, maar openbare instanties. Een computer koppelt een Japanse man aan een Japanse vrouw gebaseerd op inkomen en leeftijd. Als die overeenkomen dan is er een match.

Nieuwe AI-aanpak

Bij de nieuwe AI-aanpak worden meer gegevens toegevoegd, zoals interesses, hobby’s en normen en waarden. Zo hoopt Japan dat er meer jongeren een koppel worden en voor langere tijd bij elkaar blijven.

Crisissituatie

In Japan wonen 126 miljoen mensen. In 2019 werden er ongeveer 865.000 kinderen geboren. Dit aantal daalt. Voorgaande jaren lag dit aantal rond de 920.000 kinderen.

Het inwonersaantal in Japan slinkt. Elk jaar telt het land weer minder inwoners. Door gebruik te maken van het Al-systeem proberen de Japanners dit probleem beetje bij beetje op te lossen. Dit gaat niet zonder kritiek. Een woordvoerder van de Japanse regering zegt: 'Het Al- systeem is niet romantisch. Maar zorgt wel voor een breder bereik en het is slimmer om jongeren te koppelen'.

Sociaal wetenschappers hebben veel kritiek. Ze vinden dat de regering niet voor een datingbureau kan gaan spelen tussen de jongeren. De sociaal wetenschappers zeggen dat het geld beter gebruikt kan worden voor loonsverhoging, wat kan zorgen voor minder schaamte onder de jongeren. De autoriteiten in Japan hebben een nationale crisissituatie uitgeroepen. De geboortecijfers moeten omhoog en de nieuwste technologie moet daarvoor zorgen. 

Bron: RTL-Nieuws