Snap
  • Nieuws
  • #internatioanlwomensday
  • #vrouwendag

Internationale vrouwendag; voor alle independent women!

Wij zijn zelf niet zo origineel dus daarom hebben we de leukste posts over deze dag op een rijtje voor jullie gezet.

Vandaag is het internationale vrouwendag, het doel van deze dag is om aandacht te geven aan vrouwenthema’s zoals economische zelfstandigheid, huiselijk geweld en andere aandachtspunten op het gebied van emancipatie en participatie.

Er wordt veel op deze bijzondere dag ingehaakt, van haters tot lovers. Wij zetten de leukste tweets en instagramberichten op een rijtje! 

1. McDonald’s zet hun logo ondersteboven om de internationale vrouwendag te vieren. De W’s zijn een eerbetoon aan wat vrouwen bereiken, met name in hun restaurants. 

2. Zes volledig vrouwelijke crews van Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines, vliegen vandaag de passagiers naar hun bestemming. The sky is zeker niet de limit voor deze vrouwen: 

3. Vandaag mag je de hele dag taart eten, er valt toch wat te vieren?

4. Nick en Simon blikken vandaag terug op hun album 'leve de vrouw'. Wij zeggen 'leve Nick en Simon'.

5. Fokke en Sukke helpen alle ladies een handje, maar of de mannen van suitsupply dat leuk vinden?

6. Erg flauw! (gemaakt door een man?)

7. Vrouwendag bij de FIFA.....

8. Speelgoedproducent Mattel komt, op deze vrouwendag, met nieuwe barbiepoppen, barbiepoppen die lijken op vrouwenlegendes als Frida Kahlo, Amelia Earhart en Katherine Johnson. Naast deze drie vrouwen komt er ook een barbiepop van Olympisch snowboarder Chloe Kim.

9. Het Zeeheldenkwartier heet vandaag het ‘Heldinnenkwartier’. Er worden rode straatbordjes geplaatst waar de namen van vrouwelijke helden op staan. 

10. Kijk! Het is nooit een jurk geweest!

11. Nike plaatst een prachtig filmpje van Serena Williams, ''there's no wrong way to be a women''

12. We are all wonderwomen!