{{ message.message }}
{{ button.text }}

In 2018 baby's inenten tegen meningokokken

Een aantal jaar terug kwam het ongeveer vier keer per jaar voor, een infectie met meningokokken. Afgelopen jaar (2016) steeg dit naar 50 infecties en in de eerste helft van 2017 zijn er alweer ruim 50 bekend. Een te snelle stijging vindt onder andere minister Schippers van Volksgezondheid.

Afbeelding blog 'In 2018 baby's inenten tegen meningokokken'

Brugklasleerlingen, tieners en baby's

Begin 2018 zullen eerst brugklasleerlingen worden opgeroepen een inenting te laten zetten. Ook baby's vanaf 14 maanden krijgen het vaccin (er wordt momenteel al ingeënt tegen een andere vorm van meningokokken, nog niet deze variant).

Wat is Meningokokken?

Dit is een besmettelijke ziekte die vooral gevaarlijk is voor baby's en ouderen. Het kan namelijk hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De bacterie nestelt zich in de neus of keel en geeft dan geen last. Pas wanneer het in het bloed terecht komt, is de bacterie gevaarlijk. Overdragen gaat vaak via niesen of hoesten, via kleine druppeltjes in de lucht. Wanneer iemand de meningokokkenziekte heeft kan hij of zij heel snel erg ziek worden. Soms binnen enkele uren.

Bron: Nu.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je