Snap
  • Nieuws

Let op: Ikea ladenkastjes kunnen gevaarlijk zijn!

Ouders opgelet, bijna iedereen heeft wel zo'n kastje in huis staan. Er zijn al meerdere ongelukken mee gebeurd, waarvan een aantal met geen goede afloop...

In dit filmpje spreekt een moeder die haar kindje is verloren door zo'n 'ladenkast ongeluk'. Ze spreekt andere ouders toe: 'Stuur de kastjes alsjeblieft terug voordat het te laat is'. Ikea geeft geld terug of biedt een repareer setje aan waarmee de kastjes kunnen worden bevestigd aan de muur.

Bron: Youtube

7 jaar geleden

In Amerika zoeken ze eigenlijk altijd de verantwoordelijkheid buiten zichzelf en klagen ze alles en iedereen aan. Maar natuurlijk zijn het de ouders die voor hun kind moeten zorgen ongeacht welk meubelstuk van welk merk dan ook. En 'slechte' reclame is ook reclame. Komt wel goed met de Ikea dus! Voor mensen die hun huis nog niet kindveilig hebben gemaakt kan het wel een zinnige waarschuwing zijn om es te kijken hoe meubels bevestigd zijn. Kortom relax mensen, denk gewoon logisch na en heb aandacht voor je kinderen en hun omgeving!

7 jaar geleden

Heb dit al ook al gehoord. En ben echt erg verbaasd dat mensen er zelf niet opkomen hun kasten cast te zetten. Vind het echt stom dat die mensen in de VS ikea daarvoor aangeklaagd hebben. Mijn ouders maakten vroeger ook al de grote kasten aan de muur aangezien kinderen er snel in klimmen en de kast dan om kan vallen. Ik vind dat de verantwoordelijkheid bij de ouders ligd om je huid kids prof te maken! En over ikea gesproken. .. Ze verkopen bij ikea zelfs een boekje over veiligheid in je huis. Dus aan ikea ligt dit zeker niet.. zou liever hebben dat t filmpje/tekst algemener zou gaan over alle kasten...

7 jaar geleden

Als oma denk je dat je alles weet, niet dus!!!!Ik moet er niet aan denken dat dit kan gebeuren. Gr. Oma Tilburg.

7 jaar geleden

OUD NIEUWS, dit is in de VS maar hier in Nederland worden de kasten met bevestigingsmateriaal voor aan de muur geleverd. Gebruiken dus!!! Zelfs bij een speelgoedkast/rekje met stoffen lades van de lidl zitten haken om het aan de muur vast te zetten.