{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoi vreemde

Het moment dat een nepaccount jou foto's gebruikt, of nog erger die van je kinderen

Afbeelding blog 'Hoi vreemde' Achtergrond blur afbeelding

De kinderen liggen op bed, ik zit lekker op de bank en scroll wat door Facebook. Ik lees een artikel van hvnl en besluit daarop te reageren omdat het om iets gaat wat in onse buurt afspeelt. Er reageerd een ander "persoon" op mijn reactie, maar ook op die van talloze andere mensen. Een beetje stomme, je mag wel zeggen recistische opmerkingen maakt de persoon en besluit diegene verder te negeren. Ik scroll nog wat door de vele reacties en de reacties op reacties als ik opeens opmerk dat deze persoon dus een 2 tal foto's die ik als profiel en omslagfoto heb gebruikt, heeft gejat en nu zelf op z'n profiel heeft gezet. Ik schrok mij wild! In het kader van wie ben je, wat moet je en wat die je besluit ik op onderzoek te gaan en te kijken op het profiel. 

Daar werd niet veel duidelijk en ik besluit hem of haar een berricht te sturen met het verzoek de foto's van mijn kinderen te verwijderen. Hier word uiteraard niet op gereageerd. Ik ben woest, maak wat schreenshots en plaats deze op mijn profiel met als oproep of mijn vrienden dit profiel willen rapporteren. Dit gebeurt massaal! Mijn dank daarvoor! Maar tot op heden nog geen verandering, en we zijn toch al een paar dagen verder. Het profiel bestaat nogsteeds. 

De volgende ochtend contact opgenomen met de plaatselijke politie, maar die kunnen niets doen, wat ik uiterst byzar vind maar pas als er vreemde teksten oid op of onder de foto worden geplaatst of erger. Ik kan wel janken! Het idee dat er een of andere smeerlap die foto's nu gebruikt voor weet ik veel wat. 

Mijn profiel is alleen te zien voor vrienden, maar had niet door dat profiel en omslag foto's dus altijd openbaar zijn waneer je ze upload. En stond er niet bij stil dat er dus engerds zijn die het leuk vinden om ze te pikken en te gebruiken voor wat voor doeleinde dan ook. Ik wil het gewoon niet, klaar! 

Ik heb dus een les geleerd, en terwijl het profiel (dee Rhaan, zoek hem Maar op, en rapporteer meteen maar even) nogsteeds bestaat is er niets anders dan ik kan doen, afwachten tot het over waait of Facebook dan toch eens luisterd naar al die meldingen en het profiel verwijderd. 

Voor nu voor mij een onbekende profiel en omslagfoto en nooit meer anders. 

Blijf allert, scherm je af voor ongewenste engerds, want als ze willen is het binnen 1 min gebeurt! 

Liefs van mij 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je