{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het kan dus wel!!!

Nooit gedacht dat het nog zou gebeuren maar dan ben je op je 38ste tegen alle verwachtingen in toch zwanger......

Afbeelding blog 'Het kan dus wel!!!'

Ik liep al jaren met het idee rond dat ik geen kinderen kon krijgen. In mijn vorige relatie heb ik ruim 8 jaar geen voorbehoedsmiddelen gebruikt, maar nooit zwanger geraakt. Mijn toenmalige partner wilde wel graag kinderen maar voor mij was het niet echt noodzaak. Mocht het wel gebeuren prima maar ik was zonder kinderen ook tevreden. 

Maar toen ik in maart 2011 na ruim 20 jaar weer contact kreeg met mijn huidige vent veranderde dat al snel. Hij gaf al snel aan wel heel graag kinderen te willen. En ik merkte bij mezelf dat mijn gevoelens wat dat betreft ook veranderd waren. Ik wilde ze nu toch wel graag. Of het nou mijn biologische klok is geweest of het feit dat ik eindelijke de juiste vent had weet ik niet. 

Toen ik hem vertelde over mijn gevoel dat ik waarschijnlijk niet zwanger kon worden vond hij dat heel jammer. Tegelijkertijd had hij ook twijfels over zijn eigen vruchtbaarheid. Hij heeft een nogal heftig leven achter de rug. We hebben toen afgesproken om  het er ter zijner tijd met de huisarts over te hebben.

Dus in december 2011 de zaak aangekaart bij de huisarts. We waren inmiddels 9 maanden samen en nog niks. De huisarts had gelukkig veel begrip voor de situatie en snapte onze haast ook wel. We waren op dat moment beide 38 dus zo heel veel tijd hadden we naar ons idee niet. Mocht er medisch wel iets aan de hand zijn konden we dat maar beter zo snel mogelijk weten. Dus we zijn naar huis gegaan met een formulier voor het lab en mijn vent moest dus zijn sperma inleveren om te kijken of daar iets mee aan de hand was. 

Aangezien we vlak voor de feestdagen en zijn verjaardag zaten, hadden we het op dat moment even te druk met andere dingen. Ergens eind januari hebben we het er nog over gehad dat hij toch binnenkort even langs het lab moest gaan. Maar zover is het nooit gekomen....

Eind februari bedacht ik me ineens dat ik die maand niet ongesteld was geweest. Het zou toch niet??? Ik zou het laatste weekend van februari naar een vriendin en heb met mijn vent afgesproken dat ik als ik weer thuis was en nog steeds niet ongesteld dat ik dan een test zou doen.  Maar toen ik weer thuis was waren mijn borsten erg gevoelig en dat waren ze vlak voor mijn menstruatie ook altijd dus ik verwachtte die week ongesteld te worden. 

Maar op zaterdag was ik nog niet ongesteld dus toch maar een test gehaald. En ja hoor, tegen alle verwachtingen in ZWANGER!!! Wat waren we blij!! Inmiddels is onze prachtige zoon al weer 10 maanden en we genieten elke dag met volle teugen van hem. 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je