{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hersendode vrouw bevallen van gezonde baby

De vrouw kreeg een beroerte toen ze zestien weken zwanger was.

Afbeelding blog 'Hersendode vrouw bevallen van gezonde baby'

Een vrouw (27) uit Tsjechië die al maanden hersendood was, is via een keizersnede bevallen van een meisje. De vrouw werd volgens het  academisch ziekenhuis in Brno in coma gehouden om het kind te kunnen redden.

De zwangere vrouw kreeg afgelopen mei een beroerte. Haar man vertelde hoe hij haar bewusteloos in bed aantrof. "Ik kwam thuis na een nachtdienst toen ik mijn zoon hoorde huilen. Ik rende de trap op naar de slaapkamer en zag haar toen bewusteloos op de grond liggen."

De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar de artsen verklaarden haar daar hersendood. Ze was toen al zestien weken zwanger. De artsen hebben er vanaf dat moment alles aan gedaan om de baby voldoende te laten ontwikkelen in de baarmoeder van de vrouw. Volgens een woordvoeder van het ziekenhuis is het een wonder dat dat is gelukt. 

De baby woog 2.1 kilogram bij de geboorte en is nu bij haar vader. De behandeling van de vrouw is na de keizersnede gestaakt.

Bron: AD

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je