{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heb jij een hoverboard in huis? Pas dan goed op!

Brand breekt veel vaker uit bij gezinnen dan bij alleenstaande zonder kinderen.

Afbeelding blog 'Heb jij een hoverboard in huis? Pas dan goed op!'

Het Verbond van Verzekeraars hebben voor het eerst onderzocht  in welke leeftijdscategorie het vaakst brandschade wordt opgevraagd. Verzekerden tussen de 38 en 56 jaar, die veelal een gezin hebben, blijken twee keer zo vaak een vergoeding te vragen. Vandaag worden de cijfers naar buiten gebracht. In totaal werd in 2017 bijna 100.000 keer aanspraak gemaakt op de inboedel- en opstalverzekering vanwege brand.

Oorzaken

Een van de oorzaken van het relatieve hoge aantal branden bij gezinnen ligt bij de aanwezigheid van elektrische apparatuur, zoals smartphones, tablets, maar ook speelgoed zoals hoverboards. Die zijn vaak uitgerust met sterke batterijen, die na te lang opladen of opladen met niet-originele laders oververhit raken en uiteindelijk vlam kunnen vatten. 

"Een elektrische step staat soms ongemerkt een week lang op te laden in een garage’’, zegt Oscar van Elferen van het Verbond van Verzekeraars. En dan is er nog dat andere apparaat dat bij gezinnen overuren draait: de droger. Stof in dat apparaat is berucht om het veroorzaken van brand.

Naast het apparatuur, blijft het voor kinderen ook erg interessant om te spelen met vuur. Verzekeraars zien ook het ouderwetse spelen met vuur nog altijd terugkomen onder hun klanten. Van Elferen: "Vuur blijft voor kinderen machtig interessant, een aansteker op tafel kan verleidelijk zijn.’’

Cijfers

In 2017 is het aantal claims 7 procent lager dan het jaar daarvoor. Het is ook voor het eerst in vijf jaar dat het aantal claims niet hoger is dan 100.000. Daarnaast zijn de claims in de meeste gevallen niet ernstig en zelf te doven. Desalniettemin blijven de brandweren gezinnen erop wijzen dat er veel gevaar is in en rondom het huis wat kan leiden tot brand. 

Bron: AD

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je