{{ message.message }}
{{ button.text }}

Had het zo moeten zijn......

Afbeelding blog 'Had het zo moeten zijn......'
Afbeelding blog 'Had het zo moeten zijn......'

Het begon allemaal 9 jaar geleden. Ik en mijn toen nog vriend (inmiddels getrouwd) wilden graag als het ons was gegeven een kindje samen. Maand na maand had vooral ik iedere keer de hoop dat het gelukt zou zijn.... want zeg nou eerlijk, als je stopt met de pil ben je er toch mee bezig. 

Maar iedere keer bleven de testen spierwit. Er zaten wel eens maanden bij dat ik overtijd was maar ja de testen bleven wit, en dat zegt genoeg. Na een jaar “proberen” mag je naar het ziekenhuis. Wij wilden wel zekerheid dus lieten wij ons allebei testen. Met mij bleek niks aan de hand te zijn, gelukkig dachten we maar de uitslag van mijn man was iets minder positief. Hij bleek wel levend zaad te hebben maar minder dan het normaal zou moeten zijn. Advies van de gynaecoloog, gezond leven en wat kilo’s afvallen. Daar namen wij geen genoegen mee en zijn gelijk naar een ander ziekenhuis gegaan voor verder onderzoek. Uitslag was dat we in aanmerking komen voor ICSI. IUI had bij ons te weinig kans van slagen en dus gingen wij gelijk voor een ICSI behandeling. Het eerste wat je denkt als je daar mee mag starten is dat het eindelijk eens zal gaan lukken met behulp. Maar natuurlijk is dat niet vanzelf sprekend. ICSI 1 had ik 20 eicellen waarvan 16 goed genoeg waren. Na 10 dagen had ik een positieve test maar de uitslag van het bloedprikken was negatief, hcg waarde was te laag. Er is nog maar 1 cryo, en dat na zoveel eicellen, weer een teleurstelling en helaas deze is ook niet gelukt. 

We gaan voor ICSI poging 2. Weer een teleurstelling want de verse terugplaatsing kon niet doorgaan omdat er vocht te zien was in mijn baarmoeder, hierdoor heeft de terugplaatsing geen zin omdat hij niet kan nestelen. Enige positieve was dat er 11 cryo’s zijn. En dat is een mooie score. 

Cryo terugplaatsing 1 is mislukt. Ik moet zeggen dat de moed je behoorlijk in de schoenen zakt na zoveel teleurstellingen. Het is een echte rollercoaster en je moet samen behoorlijk sterk zijn. Het leeft je leven.

We gaan er weer voor en cryo terugplaatsing 2 proberen we dit keer met pregnyl. Door al die hormonen die ik heb moeten spuiten was ik al best wel wat kilo’s aangekomen. Maar dat maakte me niet uit, alles voor een kindje samen. Manlief en ik hadden besloten samen te testen op wachtdag 9. Een indicator die aangeeft hoeveel weken je zwanger bent. Wat duurde dat lang....... en daar stond het ZWANGER 2-3 weken. We knuffelde elkaar, eindelijk. Zo onwerkelijk maar het stond er. Bloedtest was ook positief en met 37 weken en 5 dagen na een spoedkeizersnede is onze zoon geboren. We zijn heel dankbaar dat het gelukt is. We beseffen dat het echt een wonder is!

Na een jaar mag je je weer aanmelden voor een behandeling. Dit hebben wij ook gedaan. We hadden nog 9 cryo’s en hadden in principe besloten om geen nieuwe behandeling meer te doen. Maar na 3 terugplaatsingen is er helaas niet 1 blijven plakken en hebben we toch een hele nieuwe behandeling gedaan. Helaas is dit ook niet gelukt en hebben besloten te stoppen. Nog 1 cryo ‘in de vriezer’. Even een time out. Die time out hebben we lang vol gehouden......

Ik had besloten geen anticonceptie te gebruiken want ja hoeveel kans zouden we hebben om spontaan zwanger te worden. De kans was er maar stel hè, stel als het toch spontaan zou lukken. Hoe mooi zou dat zijn!

Ons oudste zoon is 6,5 jaar en omdat ik best een korte cyclus heb hadden we besloten dat we het goed vonden zo. We zijn dankbaar en blij dat we een gezonde zoon hebben. Ik ga aan de pil beginnen zodat ik die kan doorslikken en minder vaak last zou hebben van mijn menstruatie. Na het slikken van de 7e strip vond ik de koffie ineens niet meer lekker smaken. Hmmmm gek dacht ik. Ik ben dol op koffie. Ik had nog wat testen liggen en die deed ik. Maar na al die jaren spierwitte testen had ik nu ook weinig hoop. Maar toch deed ik hem. En wat zag ik... positief. Natuurlijk was ik in shock. Ik ben gelijk naar de apotheek gegaan om een test te halen met indicator, die gaf 3+ aan. In mijn agenda hield ik alle dagen nog bij zodat ik wist wanneer ik mijn volgende menstruatie kon verwachten en het klopte precies. 2 weken voordat ik met de pil was begonnen ben ik zwanger geraakt. Spontaan wie had dat gedacht. Nou wij zeker niet!!!!! Volgens mijn agenda zou ik dus al 9 weken zijn. De volgende dag, op zondag, een echo laten maken. Gelukkig konden we terecht en daar was jij, een wonder. Een mooie hartslag al te zien, onze wonder. Na 6,5 jaar wauw. In shock was ik wel maar jeetje wat ben jij meer dan welkom. We houden van je, je vader je moeder en je grote broer. 

Had het zo moeten zijn.....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je