{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hét moment! drie compleet verschillende reacties!

De bekendmaking van een zwangerschap,vooral als eerste kleinkind van beide kanten,is speciaal,maar zó speciaal was zelfs voor ons ondenkbaar

Afbeelding blog 'Hét moment! drie compleet verschillende reacties! ' Achtergrond blur afbeelding

Het moment dat ik mijn man had verrast met het blije nieuws, namen de emoties het over. Was het eindelijk zover? Maakte ik echt geen grapje? Het kon niet waar zijn! Uiteindelijk bezonk het goede nieuws en was nu de vraag: "hoe vertellen we het onze ouders?" 

Eerst een stop langs de winkel om drie leuke doosjes met een knuffeltje te kopen. Voor moeder, vader en schoonmoeder. Vervolgens naar de bakkerij van mijn vader. Mijn man gaf het cadeautje, m'n vader een beetje beduusd en ik filmde het. Hij maakte het open en raakte er nog meer van in de war. "Wat is dit?" Toen hem werd verteld dat ie opa werd, was er eerst een stukje ongeloof en vervolgens tranen van geluk nadat we hem ervan verzekerd hadden dat het echt waar was. 

Mijn schoonmoeder was de tweede stop en zij dacht dat ze een cadeautje kreeg voor d'r verjaardag. Erg mooi zei ze, voordat ze überhaupt wist wat er in het doosje zat. Ook toen verwarring en de vraag waarom ze een knuffeltje kreeg. M'n man legde uit dat het voor de baby was. Dat konden we toch ook kopen op het moment dat er echt een baby kwam, nog steeds de hint niet begrijpend. Pas toen mijn man zei dat ze oma zou worden, drong het tot haar door. Mijn man, van Marokkaans afkomst vertelde dit allemaal in het Arabisch aan haar. Vol vreugde begon mijn schoonmoeder in het Arabisch zegeningen uit te roepen, te zingen en te springen. Ook hier was onze verrassing geslaagd. 

Als laatst was mijn moeder aan de beurt. Dat was lastiger, want mijn zusje was deze dag geslaagd voor haar diploma en we moesten het slim aanpakken. Voor mijn zusje hadden we samen met mijn broertje en schoonzusje ook een cadeautje. Terwijl we dit aan haar gaven, maakten we meteen van de mogelijkheid gebruik om  mijn moeder ook in het zonnetje te zetten. Zij was tenslotte de moeder van de geslaagde. Bij haar kwam de hint het snelst aan. Nadat ze het doosje had geopend, pakte ze het knuffeltje eruit en wilde ze de gebruiksaanwijzing lezen voordat ze wist wat het was. Ze zag het knuffeltje en reageerde meteen met: "ik word oma, je bent zwanger!!" En m'n broertje, schoonzusje en zusje waren ook in shock. Op dat moment was iedereen er al klaar voor. Laat die baby maar komen! 

Omdat mijn man een ontzettend grote fan is van FC Barcelona hebben we iets unieks bedacht om vrienden en kennisen op de hoogte te stellen. Een foto met een FC Barcelona t-shirt van mijn man, van mij én een FC Barcelona rompertje voor de kleine aan een waslijn opgehangen en onze sportschoenen met mini Jordans voor de kleine ertussen en afwachten wie de hints zou begrijpen. Het regende enthousiaste reacties, zowel op het goede nieuws als op de unieke manier van het overbrengen ervan. Aangezien we een heeeel breed netwerk hebben, waren dat een hoop reacties. Sindsdien, en vooral nu op het einde staat iedereen vol ongeduld te trappelen..

Het wachten is nog steeds niet voorbij. 12 februari was ik uitgerekend en de kleine (met heeeel veel bijnamen inmiddels) zit er nog wel lekker. Ons geduld raakt inmiddels op, maar de lieve reacties en de vraag of hij er nou eindelijk is, verveelt ook niet. Want wij willen nu ook wel dat ie eindelijk komt, maar helaas voor ons hebben we daar geen zeggenschap over.

Hoe dan ook, wanneer dan ook hij geboren zal worden..we weten dat we er niet alleen voor staan en hij heeeel veel geluk zal hebben met de mensen om hem heen. Hij zal niks tekortkomen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je