Snap
  • Nieuws

Groot onderzoek gestart naar seksspelletjes op een bassisschool

Er is een groot onderzoek gestart naar basisschool De Springplank in Den Bosch, omdat de kinderen op deze school mogelijk al maanden bezig zijn met seksspelletjes.

Inmiddels zijn de GGD, de politie en andere instanties bezig met een groot onderzoek. Ook een team van deskundigen is erbij betrokken. Verschillende ouders zeggen dat de leerlingen van groep 3 en 4 al maandenlang bezig zijn met 'seksspelletjes'. Dit gebeurt onder andere op de toiletten van de school. Het blijkt dat ze elkaars geslachtsdelen in de mond nemen en kijken onder de deuren van de toiletten.   

Kinderen die hun broek niet wilden laten zakken, zouden klappen krijgen, zegt een moeder voor de ingang van de school.

— Guus Peters (@GuusSchrijft) 28 juni 2017

Sommige ouders zijn niet geïnteresseerd in het afwachten van het onderzoek, maar dreigen nu al per direct hun kind van school te halen. "Wij maken ons wél zorgen over onze kinderen!", zegt één van de boze moeders. Meerdere ouders vullen dit aan en willen duidelijkheid. Ze hebben het gevoel alsof ze aan het lijntje worden gehouden.

Volgens Omroep Brabant waren er in januari al eerder geruchten over wat er speelde op de basisschool. Een van de ouders heeft zelf gezien dat er twee jonge meisjes elkaar aan het betastten waren op school. Ze zegt tegen de omroep dat ze hun broekjes omlaag hadden en aan elkaar zaten.

Ouders zouden eerder melding hebben gedaan bij school. Die heeft naar hun inzien te weinig actie ondernomen. Daarom ouders nu media gezocht

— Guus Peters (@GuusSchrijft) 28 juni 2017

Vermoedelijk komt er in de loop van de middag een reactie van De Onderwijsinspectie.

Bron: BrabantsDagblad