{{ message.message }}
{{ button.text }}

Goed nieuws voor zwangere vrouwen: partners mogen weer mee naar echo's en pretecho's mogen ook weer!

Afbeelding blog 'Goed nieuws voor zwangere vrouwen: partners mogen weer mee naar echo's en pretecho's mogen ook weer!'

Voor veel zwangere vrouwen was het de afgelopen periode even doorbijten. Partners mochten namelijk niet mee naar echo's vanwege het coronavirus. Hierdoor moesten zij noodgedwongen de eerste beelden van het kindje in hun buik alleen bekijken. De richtlijnen zijn afgelopen woensdag, naar aanleiding van de persconferentie, echter aangepast. 

Partners mogen vanaf nu weer mee naar consulten, zowel in als buiten het ziekenhuis. Vanaf 11 mei mogen ook weer zogenoemde 'pretecho's' uitgevoerd worden.

Hoewel zwangere vrouwen video's meekregen van hun echo of zelfs via videoverbinding met hun partner konden bellen tijdens de echo, voelde het niet hetzelfde.  Veel zwangere vrouwen en partners reageerden dan ook verdrietig op de invoering van deze maatregelen.  Vooral voor vrouwen die hun eerste kindje verwachten, bleek het moeilijk om de echo's zonder hun partner mee te maken. 

Nieuwe richtlijnen

De KNOV, de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en de Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen, heeft vandaag nieuwe richtlijnen aangegeven voor verloskundigen- en echopraktijken. "Vandaag geven wij de volgende opties voor verruiming, mits in overeenstemming met lokaal beleid en capaciteit en met de vraag terughoudend te blijven", aldus de beroepsorganisatie.

De richtlijnen zijn als volgt:

  1. Partner kan mee naar consulten, zowel in als buiten het ziekenhuis.
  2. Partner kan mee naar echo’s.
  3. Er kan een extra iemand mee naast de partner bij de bevalling, indien dit gewenst is door de zwangere.

Goed nieuws dus voor alle zwangere vrouwen!

Bron: Algemeen Dagblad

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je