{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geloof jij nog in Sinterklaas?

door Barbara den Hollander - oprichter van Bio Bebo, dé webshop voor biologische babyvoeding

Afbeelding blog 'Geloof jij nog in Sinterklaas?'

Vroeg of laat komt het moment dat een kind het geheim van Sinterklaas ontdekt. Het liefst heb je dat als ouder enigszins zelf in de hand. Soms loopt dat echter niet helemaal zoals je zelf had gepland.

Dat weet mama ook niet precies

Bij ons diende het moment van 'bekendmaking' zich geleidelijk aan. Mijn dochter begon mij een onnmoemelijk aantal vragen te stellen over het wiewatwaarwanneerenhoe rondom Sinterklaas. "hoe kan het dat Sinterklaas op twee plekken tegelijk aankomt?", "koopt Sinterklaas de kadootjes in Nederland of in Spanje?", "hoe weten de pieten of kindjes lief zijn geweest?", "Sinterklaas past toch niet door de verwarmingsbuizen?" en nog een heleboel andere zeer logische vragen. Na een aantal pogingen tot uitleggen, kwam ik tot de conclusie dat mijn uitleg niet altijd even logisch, geloofwaardig of bevredigend was. Daarom veranderde ik mijn antwoordtactiek al gauw in het allesomvattende antwoord "dat weet mama ook niet precies". Mijn dochter nam daar enige tijd genoegen mee. Echter, niet voor lang.

Worden we dan afgeluisterd?

Haar nieuwsgierigheid (lees: ziet en hoort alles wat er binnen een straal van 1 km rondom haar gebeurt) dreef haar tot steeds meer vragen. En niet alleen dat. Ze werd soms ook bang. "Als de pieten bij ons binnen kunnen komen, dan kunnen inbrekers dat vast ook." En "als de pieten weten of ze zich lief had gedragen, betekende dat dan dat ze constant werd afgeluisterd?." Omdat ik dat arme kind steeds gestrester zag worden, besloot ik op een avond om het grote geheim van Sinterklaas te onthullen. Ik nam mijn dochter bij me en vertelde haar hoe de boel echt in elkaar stak. Godzijdank geen woede of groet verdriet, maar eerder een soort van trots dat zij (en niet haar kleine broertje) nu ingewijd was.

OMG, hoe kon dit?!

Uiteraard liet ik haar beloven aan niemand te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Ze knikte plechtig en zou het echt aan niemand doorvertellen. Vol vertrouwen in mijn eigen kind, bracht ik haar de volgende ochtend naar haar klas, niet wetende dat zich daar die dag het een en ander zou afspelen. Die avond werd ik namelijk gebeld door maar liefst vijf ouders van klasgenootjes van mijn dochter. Ze had haar vriendinnen verteld dat Sinterklaas niet bestaat.......OMG, hoe kon dit? Ik had haar toch plechtig doen beloven niemand iets te vertellen?!

Ze wilden het allemaal weten

Toen ik haar er de volgende ochtend naar vroeg, vertelde ze me dat ze het geheim echt niet uit zichzelf had willen vertellen, maar dat haar vriendinnen het persé wilden weten. "Wilden weten? Wilden weten? Wat wilden ze weten? Ze wisten er toch niets vanaf?" riep ik uit. "Nee, maar toen ik hen vroeg of ze het geheim van Sinterklaas kenden, wilden ze allemaal weten wat het geheim was....".

En zo kwam het dat mijn dochter het geheim van Sinterklaas verklapte.

Liefs, Barbara
Oprichter Bio Bebo
www.biobebo.nl
facebook.com//biobebo.nl
instagram.com/biobebo.nl

Afbeelding blog 'Geloof jij nog in Sinterklaas?'

Bio Bebo oprichter Barbara den Hollander

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je