{{ message.message }}
{{ button.text }}

'Geboortegolf door corona op komst'

ROTTERDAM - De eerste ’lockdown’ in ons land maart dit jaar leidt vanaf december op veel plekken tot een geboortegolf.

Afbeelding blog ''Geboortegolf door corona op komst''

"Onze kraamverzorgers lopen nu al op hun tenen”, zegt Kraamzorg Rotterdam & Omstreken tegen het Rotterdams Dagblad. Eerder kwamen er uit Den Haag ook berichten dat eind dit jaar meer kinderen geboren gaan worden.

Nog nooit zo druk gehad

Iris Vermeer van Verloskundigen aan de Maas in Rotterdam geeft aan dat ze het in hun vijfjarige bestaan nog nooit zo druk hebben gehad als nu.

Verloskundige Filiz Bogazci van Geboortecentrum Eliff: "Voor veel mensen was de intelligente lockdown in het voorjaar net vakantie. Even niet naar kantoor. Minder stress. Lekker thuis, samen met je partner. Dan is er meer tijd voor seks."

Piek

Ook in Twente melden verloskundigen meer komende geboortes. "Een heel erge piek", noemt Lisanne Oosterik van Verloskundigenpraktijk Suus uit Borne. het aantal aanmeldingen van deze maand.

Landelijk nog geen grote stijging

Naviva, een van de grootste kraamzorgorganisaties van Nederland, zegt dat er landelijk gesproken nog geen sprake is van een grote stijging. Toch verwachten ze volgend jaar wel meer baby's. Woordvoerder Roderic Rosenkamp zegt in Tubantia "een stijging met vijf tot tien procent reëel" te achten.

Ook een corona-baby op komst? Blog erover op Mamaplaats.

Bron: Telegraaf

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je