{{ message.message }}
{{ button.text }}

Excuses voor gedwongen baarmoederonderzoeken na vondst te vroeg geboren baby op luchthaven

Gedwongen gynaecologische onderzoeken vonden plaats op de luchthaven van Doha na vondst in de steek gelaten te vroeg geboren baby.

Afbeelding blog 'Excuses voor gedwongen baarmoederonderzoeken na vondst te vroeg geboren baby op luchthaven' Achtergrond blur afbeelding

Op 2 oktober werden er gynaecologische onderzoeken verricht bij meerdere vrouwelijke passagiers, na vondst pasgeboren baby op de luchthaven van Doha, Qatar. Nu heeft gisteren de regering van Qatar verontschuldigingen aangeboden voor de gedwongen onderzoeken. De regering van het oliestaatje aan de Perzische Golf zegt dat zij de schending van de individuele vrijheid van de vrouwen en het leed dat hen is aangedaan betreurt. 

Misdaad

Zelfs als er een misdaad had plaatsgevonden en het doel van deze onderzoeken was om de ontsnapping van de daders te voorkomen, betreurt de staat Qatar het leed en schending van de individuele vrijheid die deze actie kan hebben veroorzaakt bij de reizigers. Dit staat op een overheidssite in een verklaring.

Australische regering

De Australische regering heeft een klacht ingediend bij de autoriteiten in Qatar. Deze klacht gaat over het vernederen van, en inwendig onderzoek bij Australische vrouwen op de luchthaven van de hoofdstad Doha. 

Te vroeg geboren baby

Australische media berichten dat een te vroeg geboren baby was gevonden in een toiletruimte op de luchthaven. Vervolgens werden er vrouwen op de luchthaven aangehouden, gedwongen hun ondergoed uit te doen en een inwendig onderzoek te ondergaan in een ambulance, meldt nieuwssite 7 News. De Australische vrouwen spreken van een "afschuwelijke schending van hun rechten."

Tien vluchten

Marise Payne, de Australische minister van Buitenlandse Zaken, heeft gisteren gezegd dat inmiddels duidelijk is dat vrouwelijke passagiers van maar liefst tien vluchten aan de gynaecologische onderzoeken zijn onderworpen. Dat zijn meer vrouwen als eerst werd gedacht. De Australische minister betitelde de actie en ging van zaken als "schrommelijk verontrustend" en "beledigend."

Het onderzoek op twee oktober moest uitwijzen of de vrouwen recentelijk een kind hadden gebaard. De vrouwen werd niet om toestemming gevraagd. Hun was ook niets verteld over de vondst van de baby. Een vlucht naar Sydney vertrok met vier uur vertraging. Om hoeveel vrouwen het ging is onduidelijk.

Bron: Telegraaf 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je