{{ message.message }}
{{ button.text }}

En zijn naam is...

George! Hehe, nou, weten we dat ook weer. Typisch Brits en passend bij een royal. Hoelang zouden ze daar over nagedacht hebben? Tijdens mijn zwangerschappen ging het in ieder geval vrij vlot.

Afbeelding blog 'En zijn naam is...' Achtergrond blur afbeelding

Van een van mijn zussen kreeg ik zo'n enorme dikke pil met namen. Echt, de meest idiote namen stonden erin. Eigenlijk hebben we er zo smakelijk om gelachen dat we er niet eens echt serieus naar gekeken hebben, want natuurlijk stond er ook veel 'normaals''  tussen. Ik zal maar geen namen gaan noemen, voor het geval wij van mening verschillen... ;-)

Mijn man en ik maakten beide een lijstje met jongens- en meisjesnamen en keken vervolgens of er overlap in zat. Nu was dat bij de 1e niet het geval, maar bij het zien van het lijstje van de ander kwamen we wel weer op nieuwe ideeën. Uiteindelijk denk ik dat ik toch de doorslag heb gegeven, Mijn man had een soort veto: die wordt het echt niet! Ik had een favoriete meisjesnaam en die werd gelijk de prullenbak in geholpen. Maar echt hoofdbrekens heeft het namen bedenken niet veroorzaakt. In de doopnamen vond ik het nog wel mooi om opa en oma te vernoemen, maar verder warden het vrije namen. Prins William heeft zijn overgrootvader vernoemd. Een andere overgrootvader erin verwerkt en het prinsje had Andreas, Albert of Edmund geheten. Mocht er ooit een dochtertje komen, zal Alice waarschijnlijk een kanshebber zijn.  In mijn familie werden in de vorige generatie opa's en oma's nog standaard vernoemd. Maar ja, als je dan twee zoontjes en twee dochtertjes had en weer zwanger was, dan had je een uitdaging. Moest je met overgrootouders beginnen of...? Een familielid van mij (zo'n 5e kind) is daarom vernoemd naar een heel lieve buurvrouw, die toevallig ook een mooie naam had :-)

Toch wordt er soms wel een show van gemaakt met het geven van namen aan een pasgeborene bij celebrities, vinden jullie ook niet? Heeft het dochtertje van Penelope Cruz inmiddels een naam of wordt het net zo'n langlopend verhaal als het zoontje van Adele?!  Zeg het toch gewoon denk ik dan. Je maakt mij niet wijs dat je er na de geboorte zelf nog over na moet gaan denken, daar heb je net 9 (nou ja, misschien iets minder) maanden de tijd voor gehad!

Maar hoe ging dat bij jullie? Waren je partner en jij er snel uit wat betreft de namen voor jullie kroost?

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je