Snap
  • Nieuws
  • Zwanger
  • post

En zijn naam is...

George! Hehe, nou, weten we dat ook weer. Typisch Brits en passend bij een royal. Hoelang zouden ze daar over nagedacht hebben? Tijdens mijn zwangerschappen ging het in ieder geval vrij vlot.

Van een van mijn zussen kreeg ik zo'n enorme dikke pil met namen. Echt, de meest idiote namen stonden erin. Eigenlijk hebben we er zo smakelijk om gelachen dat we er niet eens echt serieus naar gekeken hebben, want natuurlijk stond er ook veel 'normaals''  tussen. Ik zal maar geen namen gaan noemen, voor het geval wij van mening verschillen... ;-)

Mijn man en ik maakten beide een lijstje met jongens- en meisjesnamen en keken vervolgens of er overlap in zat. Nu was dat bij de 1e niet het geval, maar bij het zien van het lijstje van de ander kwamen we wel weer op nieuwe ideeën. Uiteindelijk denk ik dat ik toch de doorslag heb gegeven, Mijn man had een soort veto: die wordt het echt niet! Ik had een favoriete meisjesnaam en die werd gelijk de prullenbak in geholpen. Maar echt hoofdbrekens heeft het namen bedenken niet veroorzaakt. In de doopnamen vond ik het nog wel mooi om opa en oma te vernoemen, maar verder warden het vrije namen. Prins William heeft zijn overgrootvader vernoemd. Een andere overgrootvader erin verwerkt en het prinsje had Andreas, Albert of Edmund geheten. Mocht er ooit een dochtertje komen, zal Alice waarschijnlijk een kanshebber zijn.  In mijn familie werden in de vorige generatie opa's en oma's nog standaard vernoemd. Maar ja, als je dan twee zoontjes en twee dochtertjes had en weer zwanger was, dan had je een uitdaging. Moest je met overgrootouders beginnen of...? Een familielid van mij (zo'n 5e kind) is daarom vernoemd naar een heel lieve buurvrouw, die toevallig ook een mooie naam had :-)

Toch wordt er soms wel een show van gemaakt met het geven van namen aan een pasgeborene bij celebrities, vinden jullie ook niet? Heeft het dochtertje van Penelope Cruz inmiddels een naam of wordt het net zo'n langlopend verhaal als het zoontje van Adele?!  Zeg het toch gewoon denk ik dan. Je maakt mij niet wijs dat je er na de geboorte zelf nog over na moet gaan denken, daar heb je net 9 (nou ja, misschien iets minder) maanden de tijd voor gehad!

Maar hoe ging dat bij jullie? Waren je partner en jij er snel uit wat betreft de namen voor jullie kroost?

 

10 jaar geleden

Mijn man en ik hadden vrij verschillende opvattinge over namen, dus wij hebben hetzelfde gedaan als jullie: apart van elkaar lijstjes maken en naast elkaar leggen. Bij de 2e hadden we heel lang een naam die voor mij geen echte wauwfactor had en ineens (ongeveer 3 dagen voor de bevalling) zegt mijn man: wat denk je van deze naam? Dat klikte meteen, alsof je een woord op het puntje van je tong hebt, maar er niet op komt en iemand vertelt je het woord. Dus toen kwam het toch nog goed :)

10 jaar geleden

nah, zitten te veel rare woorden bij...kan het niet eens "namen" noemen :p zoals je zelf gezien hebt haha

10 jaar geleden

toch maar de namenboekjes erbij dan? ;-)

10 jaar geleden

bij onze eerste was het meteen duidelijk, papa had een naam in gedachten en ik vond het ook een mooie, dus daar zijn we aan blijven plakken. Middennaam is de naam van mijn man's overladen vader. Deze keer wat lastiger, tot noch toe geen naam gevonden met de "wow" factor!