{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ellenlange wachtlijsten voor eiceldonatie

Vreselijk voor vrouwen die wachten op een donor.

Afbeelding blog 'Ellenlange wachtlijsten voor eiceldonatie '

Tegenwoordig is er in Nederland een ernstig tekort aan donoren die eicellen afstaan. Als er weinig donoreicellen beschikbaar zijn, kom je normaal gesproken op een wachtlijst, maar nu is de situatie zo verslechterd dat je geen eens op een wachtlijst komt. Het is momenteel bijna niet te doen om een eicel te krijgen. 

Wat is er dan veranderd, waardoor we in Nederland in deze situatie zitten? Het is simpel: de meeste vrouwen doneren geen eicellen, omdat ze niet weten dat er eicelbanken bestaan. Een donor mag maximaal tien keer eicellen doneren. Per oogst verschilt het aantal eicellen ook  nog eens; soms oogst de arts er veel en soms minder. Het UMC stelt dat we misschien in Nederland actiever vrouwen moeten informeren en werven. Een andere reden waarom er weinig donoren zijn, is dat het afstaan van eicellen niet zo één, twee, drie gepiept is. De vrouwen moeten een flink aantal keer naar het ziekenhuis. En uiteraard zitten er (zoals bij elke medische ingreep) ook risico's aan verbonden. 

We kunnen concluderen dat er meer eiceldonoren nodig zijn voor alle mensen die met smart wachten op een kindje. 


Bron: NOS

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je