Snap
  • Nieuws
  • Zwanger
  • post

Een wijntje mag??

Vele zwangere vrouwen denken ach een wijntje af en toe dat mag.

Vele zwangere vrouwen denken ach een wijntje af en toe dat mag. Gisteren was er bij de eo een uitzending over het FAS syndroom. Foetaal alcohol syndroom. Dit ging dus over kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap alcohol gedronken had. Alcohol tijdens de zwangerschap is hoe dan ook schadelijk ook een glaasje zo nu en dan. Vaak hebben de ouders het niet in de gaten. Omdat je niet weet hoe je kind zonder alcohol zich had ontwikkeld.

Voor a.s. Mama's welke nog voor de keuze staan wel of geen alcohol. Lees onderstaande link goed. Kinderen die het FAS hebben, hebben echt het hele leven grote problemen en afwijkend gedrag. Natuurlijk zit er een variatie in de ernst....maar voorkomen is beter als genezen...fas is niet te genezen. En ach als het maar omdat ene wijntje af en toe gaat, hoe belangrijk is het dan om het drinken, dan kun je het net zo goed laten staan! Als ouder heb jr straks wel meer zaken waat je weerstand aan moet bieden. Een goede oefening voor de toekomst zou ik maar denken.


Niet overtuigd? Lees deze link en de rest van de site. http://www.fasstichting.nl/FASD/o_gids.php

10 jaar geleden

je kan tegenwoordig niet meer zeggen wat je denkt. het is heel gevaarlijk. ook al bedoel je het goed. lastige kwestie. ben dr niet zo goed in.

10 jaar geleden

ik hoop dat voor veel zwangere en niet zwangere er zich eer van bewust worden van de drank. wat er allemaal wel kan gebeuren. maar ik vind het hetzelfde op verjaardagen je hebt kinderen moet je dan als ouders wel of niet drinken. en hoeveel is dan verantwoord.

10 jaar geleden

Poeh ....lastig he? Ik zeg het ook alleen tegen goede bekenden. Heeeeeeel voorzichtig! Het is zo een rot dilemma. Veel mensen zijn mbt alcohol nog steeds onwetend en we kunnen zoveel problemen ouders en kind besparen. Maar goed, we willen ook niet bemoeizuchtig zijn.

10 jaar geleden

Overigens ben ik benieuwd, zeggen jullie er iets van wanneer je een zwangere vrouw welke je goed kent ziet drinken? Het is heel moeilijk er iets van te zeggen, maar ik zeg het wel. Heel voorzichtig.