Snap
  • Nieuws
  • telefoon
  • smartphone
  • media

'Een moeder die een baby de borst geeft, moet niet gaan zitten appen!'

Een hoogleraar over het telefoongebruik

Hoogleraar van Klinische Psychologie, meneer Derksen, houdt zich bezig met social-mediaverslaving. Hij stelt dat je vroeg moet beginnen met het opstellen en naleven van regels op dit gebied voor zowel ouders als kinderen. Het liefste voordat het eerste kind er is. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat na het avondeten de smartphone wegblijft. Maar je kan ook stellen dat de smartphone niet mee de slaapkamers opgaat of dat je kind drie keer per dag een spelletje mag doen. Maar toch blijft reguleren soms lastig. Derksen is bezig met de mogelijkheden voor een app die het gebruik van de smartphone kan reguleren. 

De schermtijd (tijd dat je op een digitaal apparaat met een scherm zit) kan teveel worden en dan kunnen er bij het kind psychische en lichamelijke klachten ontstaan. Wat voor klachten specifiek? Denk aan emotionele problemen, depressies, ADHD, gedragsproblemen, rug- en nekklachten en verminder gezichtsvermogen. 

Natuurlijk wil Derksen dat social media gewoon gebruikt blijft worden. Het heeft namelijk ook voordelen. Voor bepaalde personen geeft het een verrijking van de sociale situatie.

Bron: de Gelderlander

6 jaar geleden

Als ik borstvoeding geef,praat ik gewoon met iemand anders of kijk ik gewoon op mijn telefoon. De kleine heefd dan toch altijd de ogen dicht. Haar zussen ook. Dus sprake van oogcontact maken was er toch al niet. En om nou elke dag zeker 8 x per dag voor me uit te staren heb ik ook geen zin in.