{{ message.message }}
{{ button.text }}

'Een moeder die een baby de borst geeft, moet niet gaan zitten appen!'

Een hoogleraar over het telefoongebruik

Afbeelding blog ''Een moeder die een baby de borst geeft, moet niet gaan zitten appen!''

Hoogleraar van Klinische Psychologie, meneer Derksen, houdt zich bezig met social-mediaverslaving. Hij stelt dat je vroeg moet beginnen met het opstellen en naleven van regels op dit gebied voor zowel ouders als kinderen. Het liefste voordat het eerste kind er is. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat na het avondeten de smartphone wegblijft. Maar je kan ook stellen dat de smartphone niet mee de slaapkamers opgaat of dat je kind drie keer per dag een spelletje mag doen. Maar toch blijft reguleren soms lastig. Derksen is bezig met de mogelijkheden voor een app die het gebruik van de smartphone kan reguleren. 

De schermtijd (tijd dat je op een digitaal apparaat met een scherm zit) kan teveel worden en dan kunnen er bij het kind psychische en lichamelijke klachten ontstaan. Wat voor klachten specifiek? Denk aan emotionele problemen, depressies, ADHD, gedragsproblemen, rug- en nekklachten en verminder gezichtsvermogen. 

Natuurlijk wil Derksen dat social media gewoon gebruikt blijft worden. Het heeft namelijk ook voordelen. Voor bepaalde personen geeft het een verrijking van de sociale situatie.

Bron: de Gelderlander

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je