{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een jongensgeboortekaartje voor een meisje, kan dat?

Wij kozen voor onze baby een jongenskaartje als geboortekaartje, zelfs toen we hoorden dat ze een meisje was. Zou jij dat ook willen?

Afbeelding blog 'Een jongensgeboortekaartje voor een meisje, kan dat?'

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ze verstuurd zijn, maar ook hier deel ik ze graag. Dan heb ik het over het geboortekaartje van onze dochter Coco. Een kaartje wat ik in maart dit jaar al had uitgezocht. Een kaartje wat eigenlijk voor jongetjes is, maar ik vond hem zó leuk dat ik hem sowieso wilde, ook als we een meisje zouden krijgen.

Hét perfecte kaartje

Bij het kaartje van Lola heb ik alle webshops afgezocht naar hét perfecte kaartje. Uiteindelijk kon ik hem echt niet vinden en was ik het zoeken beu, dus koos ik uiteindelijk maar wat om er vanaf te zijn. Echt helemaal verliefd was ik er niet op achteraf, best jammer eigenlijk.

Dit keer koos ik dus ontzettend snel omdat ik geen zin had om weer eindeloos te moeten zoeken en twijfelen. In de webshop vond ik al snel een leuk kaartje wat ik meteen heel erg leuk vond. Niet te druk, zachte kleurtjes en (heel belangrijk) ruimte voor een foto van onze spruit. Ik vind het zelf gewoon het leukst wanneer er een foto van de baby op het kaartje staat, dat maakt het net iets persoonlijker. Ook ben ik dol op kaartjes met symbolen als een weegschaal en meetlat er op, dat had dit kaartje ook. Daarnaast ben ik dol op de kleur mintgroen én op stippeltjes, dus dit kaartje moest het gaan worden.

Wat een feest!

Ik wilde graag een lief gedichtje namens grote zus Lola er opzetten en ik vond er gelukkig al vrij snel eentje. Het fijne van die geboortekaartjes is dat je ze al vanaf 6 maanden van te voren al helemaal kunt ontwerpen. Zo hoef je dit dus niet meer na de geboorte allemaal te regelen. Dan heb je namelijk wel andere dingen aan je hoofd. Super handig, want zo kun je alles vooraf twintig keer nalezen op schrijffouten. Ook hadden we vooraf alle adressen op stickers uitgeprint. Zo hoefden we niet alle enveloppen achteraf nog te schrijven en was het alleen een kwestie van stickers plakken en de kaarten in de enveloppen stoppen. Ook deed ik er bij sommige mensen een klein briefje in met daarop ons online kraamcadeau-wensenlijstje, super handig!

Uiteindelijk hoefden we na de geboorte alleen dus nog maar een mooie foto van Coco te maken en de laatste gegevens (geboortedatum, tijd, gewicht en cm's) in te vullen. Daarna kon ik ze bestellen en een dag later werden ze netjes thuisbezorgd. Wat een feest!

Ik ben dolblij met Coco's kaartje (bekijk hier de foto's), de foto past leuk bij de rest van het kaartje en hij is niet zo standaard meisjesachtig. Lola's kaartje is wel helemaal roze en ik ben blij dat dit kaartje dat niet zo is. Achteraf is dat dus toch niet zo mijn stijl.

Wat vind jij van Coco's geboortekaartje? Wat vind jij belangrijk aan een geboortekaartje en zou jij ook een "jongenskaartje" voor een meisje maken?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je