{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dronken moeder brengt dochtertje om 04.00 uur 's ochtends naar school met auto

Afbeelding blog 'Dronken moeder brengt dochtertje om 04.00 uur 's ochtends naar school met auto'

Het zal je maar gebeuren als politieagent: om 04.00 uur 's ochtends een dronken vrouw aanhouden met haar dochtertje in de auto, die zegt: 'Ik breng mijn kind naar school'. Dit overkwam politieagenten in Brussel in de nacht van 23 oktober vorig jaar. De vrouw slingerde over de weg. Vanwege het incident moest de vrouw zich gister melden bij de rechter.

Dochtertje op de achterbank

De vrouw werd door politieagenten van de weg gehaald nadat zij dronken achter het stuur was gestapt. Toen de agenten haar staande hielden, zagen ze dat er een meisje op de achterbank zat. De agenten vroegen de vrouw wat zij aan het doen was: 'Ik breng mijn dochter naar school', antwoordde ze stomdronken. Na het afnemen van een blaastest bleek dat zij 2,41 (!) promille alcohol in haar bloed had zitten. Dit percentage is ver boven het gemiddelde, wat 0,5 promille is.

Feestje

De advocate van de vrouw laat weten dat ze die avond een verjaardag van een vriendin had bezocht. Ze had van te voren niks gegeten en alcohol komt op lege maag hard aan. 'Ze heeft haar les wel geleerd, want voortaan neemt ze de taxi als ze uitgaat en wat wil drinken', zegt ze.

Niet de eerste keer

Rechter Johan van Laethem, die uitsrpaak deed over de zaak, keek naar het feit dat haar kindje ook in de auto zat. Ook speelde het feit dat de vrouw al voor de zesde keer voor een politierechter stond, mee in de uitslag. Twee van de zes keren ging het ook om rijden onder invloed. Uiteindelijk kreeg de vrouw een rijverbod van drie maanden, een acoholslot van achttien maanden en een boete van 1600 euro opgelegd. Verder stelde de politie een proces-verbaal op. Het gezin wordt hiermee door verschillende instanties in de gaten gehouden.

Bron: Metro

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je