{{ message.message }}
{{ button.text }}

Door vuurwerk geraakte baby ligt in brandwondencentrum

"Het was een ongeluk."

Afbeelding blog 'Door vuurwerk geraakte baby ligt in brandwondencentrum'

Geraakt in kinderwagen

De baby van vier maanden oud die zaterdagmiddag in Breda gewond raakte door vuurwerk, waarmee drie kinderen aan het spelen waren, ligt ter observatie in het brandwondencentrum in Rotterdam. Dat zegt de moeder van de drie kinderen tegen Omroep Brabant. De baby raakte gewond toen vuurwerk in de kinderwagen belandde waarin hij lag. 

Spelen met vuurwerk

De kinderen, een jongen van twaalf en een jongen en meisje van vier, waren voor hun huis in de Willem van Heesstraat met vuurwerk aan het spelen. Het ging volgens de moeder om kindervuurwerk dat zij met haar toestemming afstaken. "Ze zagen de ouders met de kinderwagen aankomen. Op dat moment wilden ze stoppen met afsteken van het vuurwerk. Maar een van mijn jongens gooide nog net een spinner omhoog die vervolgens in de kinderwagen belandde. Echt een ongeluk", legt ze uit. "Hij gooide de spinner veel hoger dan de bedoeling was. Mijn dochter stond op dat moment achter een muurtje omdat ze bang was voor het vuurwerk."

Geschrokken

"Iedereen was in paniek", vertelt de moeder. Volgens haar haalde de moeder van de baby het nog brandende vuurwerk met haar handen uit de kinderwagen en gooide het op de grond. "Vervolgens hebben wij 112 gebeld en het kindje hierbinnen meteen gekoeld." Toen hulpdiensten arriveerden, heeft de moeder de politie gevraagd om met haar kinderen te praten. "Ik heb meteen tegen de politie gezegd dat we niks te verbergen hebben." Volgens de moeder zijn haar kinderen enorm geschrokken. Ze maakt zich zorgen over hen, maar nog meer over het jongetje dat gewond raakte. Ze geeft aan dat ze het gezin wil helpen. "Dat hebben we ook al aangeboden", zegt ze. Gisteren heeft ze meer dan een uur met het gezin gesproken. 

Traumatisch 

Voor de ouders van de baby is wat er zaterdag is gebeurd extra traumatisch, vertelt de vrouw. "Ze komen uit Irak en het vuurwerk gaf hen flashbacks." De politie laat weten dat het onderzoek nog loopt. Of het gaat om een ongeluk kan de politie daarom nog niet bevestigen. Eerder bevestigde een woordvoerder al dat het vuurwerk wat de kinderen afstaken, kindervuurwerk of categorie F1-vuurwerk was. Vuurwerk uit die categorie mag je vanaf 12 jaar kopen en het hele jaar afsteken. 

Bron: NOS

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je