{{ message.message }}
{{ button.text }}

Don't lie

Sjors neemt een slokje van zijn bier en overhandigd mij het glas wijn. Terwijl hij met mijn glas proost zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht “Proost. Op familie!”

Afbeelding blog 'Don't lie'

Met een straight face lopen we de gang in. Ik werp een blik naar binnen. Mijn moeder hangt overdreven lachend over Nick heen terwijl de wijn in haar glas van links naar rechts klotst. Overduidelijk ver heen. Arianna en Lucille zitten verwikkeld in een hevige discussie over een of andere politieke kwestie. Ik kijk naar Sjors. Hij voegt zich bij het gezelschap. Ik volg zijn voorbeeld. Vrijwel direct vraag ik hem “ Zal ik wat drinken halen” ? “ Ik loop wel even mee” reageert hij alert . V oordat ik wat kan zeggen loopt hij richting de keuken. Ik voel me vreemd. “ Sjors” , zeg ik zodra ik naast hem sta terwijl hij de koelkast opend, "we moeten hierover praten”.

Hij pakt een biertje uit de groentenla en de reeds geopende fles wijn uit de deur. “ Ja, dat moeten we” . Hij schenkt mij een glas wijn in, opent zijn biertje, neemt beide mee en loopt richting mijn kamer. Ik volg hem geruisloos en sluit de deur achter ons.
Hij grinnikt. “Vreemd, daarnet toen we in je kamer waren moest jij mij troosten, maar nu heb jij eerder troost nodig”. Ik reageer niet op zijn opmerking. “Sjors, wat in de lift gebeurde had niet mogen gebeuren. Ik ben kwetsbaar, jij bent kwetsbaar. Laten we het erop houden dat het in “the heat off the moment”gebeurde, maar dat het niks betekende. Jij wordt nota bene vader van 1 van mijn beste vriendinnen en ik heb net mijn zusje met mijn vriend of ex-vriend samen gezien ' doing GOD knows what'… Ik slik en kijk Sjors aan. Hij luistert aandachtig. Ik vervolg. “ Dus laten we afspreken dat dit niet gebeurt is oké?” Sjors neemt een slokje van zijn bier en overhandigd mij het glas wijn. Terwijl hij met mijn glas proost zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht “Proost. Op familie!”.

Verward kijk ik hem aan. “ Dus dit is niet gebeurt oké? Herhaal ik hopend op een reactie. Sjors komt dichterbij. Zo dichtbij dat ik niet anders kan dan in zijn ogen kijken. “Als dat is wat jij wilt, dat doen we dat. Ik kan niet zeggen dat ik zou willen dat het niet gebeurt was, want het voelde goed ondanks dat het fout was. Met die woorden loopt hij de kamer uit en laat hij mij achter, terwijl er honderden gedachten door mijn hoofd gaan. Ik neem een slok van mijn wijn en ga achterover liggen op mijn bed, welke nu meer als logeerbed fungeert. Even blijf ik zo liggen en ik laat mijn gedachten de vrije loop. Het lijkt wel of ik in een film terecht ben gekomen. In een paar uur tijd staat alles op zijn kop. Renate is zwanger van Sjors. Sjors is mijn stiefbroer waarmee ik tsja.. intiem ben geweest in de lift. Bij deze gedachten alleen al kleurt mijn gezicht… Zijn lijf, de mijne, zijn lippen… Ik schud de beelden weg en neem nog een slok. Dat kwam uiteraard voort uit frustratie jegens Lianne met Ronald samen te zien. “God sinds wanneer is mijn leven zo fucked up geworden!” zeg ik hardop. Ik sla mijn vrije arm voor mijn ogen. Dan denk ik aan degene die mij altijd heeft geholpen, die er altijd was. For better or for wors. Degene die altijd raad weet. Kyra. Ik gris mijn mobiel uit mijn tas.

De telefoon gaat 2 keer over. “Hé lieffie! Hoe is het met je”? Zo is Kyra. Ook al laat ik dagen niks van me horen, soms zelfs weken, het is altijd goed en het is altijd alsof ik haar net nog zag. Ik voel me direct al een stuk beter. Alleen al door haar stem te horen. Ik vertel haar alles en ze luistert aandachtig en reageert wanneer ik haar om haar mening vraag. Ze is echt de beste vriendin die ik me maar wensen kan.
Opgelucht hang ik op en verlaat mijn kamer. Ik werp een blik op de klok boven de eettafel. 23:00
Ik heb een uur in mijn kamer gezeten en niemand heeft mij gemist. Blijkbaar.

Arianna en Lucille maken aanstalten om te vertrekken. Ze gaan nog naar een of ander feest in de stad. Nick staat met mijn moeder op het balkon en Sjors zet net een andere cd op.
Hij ziet mij binnenkomen lopen. “ Ik dacht ik laat je maar even alleen, volgens mij had je daar behoefte aan”. Ik glimlach. “Ja dat was wel even fijn”. Ik voel mijn telefoon trillen. De display licht op. 7 berichtjes van Ro. 8 voicemail berichten en 1 berichtje van Lianne.

Terwijl Don't lie van de Black eyed peas door de speakers galmt open ik het smsje van Lianne.
Wat ik leest doet mijn hoofd dollen. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je