{{ message.message }}
{{ button.text }}

Discriminatie zwangere vrouwen op het werk neemt niet af

Zwangere vrouwen of jonge moeders hebben nog steeds last van discriminatie op het werk. Ze dienen eigenlijk nooit een klacht hierover in bij hun werkgever of vakbond. Ze denken dat dit toch niets uitmaakt.

Afbeelding blog 'Discriminatie zwangere vrouwen op het werk neemt niet af'

Slechts 1 op de 7 vrouwen maakte in de afgelopen vier jaar een melding. Dit blijkt uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens. Duizend vrouwen die zwanger waren tussen maart 2012 en maart 2016 reageerden op de enquête van TNS NIPO.

Het aantal meldingen bij het college zijn de afgelopen vijf jaar wel toegenomen. Eerst waren het 15 meldingen gemiddeld per jaar maar dat is nu gestegen naar 44 meldingen per jaar. Dit komt waarschijnlijk door de campagne van het college. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna evenveel vrouwen last hebben van discriminatie door zwangerschap of omdat zij net moeder zijn geworden.

1 op de 10 vrouwen is door de zwangerschap een promotie, salarisverhoging of opleiding misgelopen. Dit werd verteld door hun leidinggevende of werkgever. 11 procent werd tijdens een sollicitatieprocedure afgewezen vanwege een zwangerschap, moederschap of kinderwens.

Discriminatie komt voor bij de sollicitatieprocedure, het sluiten of beëindigen van een arbeidscontract en het regelen van arbeidsvoorwaarden.

Het College voor Rechten van de Mens wil dat de overheid met een actieplan tegen zwangerschapsdiscriminatie komt.

Had jij ook het idee dat je gediscrimineerd werd tijdens je zwangerschap?

Bron: Het Parool

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je