{{ message.message }}
{{ button.text }}

'De week van de verloren knuffel'

Kinderen en verloren knuffels worden voor de kerst herenigd

Afbeelding blog ''De week van de verloren knuffel''

Een knuffel kan ontzettend dierbaar zijn! Voor veel kinderen een echte vriend en als je deze dan kwijt raakt is dat ontzettend verdrietig. Het is dan zeker niet makkelijk om zonder je kapotte konijn verder te gaan... 

Daarom probeert de NS aankomende week via Instagram en Twitter ervoor te zorgen dat kinderen met hun in de trein achter gelaten knuffels weer worden herenigd. Een prachtig initiatief dat de naam: 'de week van de verloren knuffel' heeft gekregen. Anne van der Wel van de NS zegt het sneu te vinden voor alle kinderen die hun knuffels zijn kwijt geraakt. 

Vanaf vandaag tot en met vrijdag, worden foto's van de verloren knuffels online gedeeld om zo de eigenaren te vinden en de knuffels nog voor de Kerst thuis te bezorgen. Bekijk hieronder een tweet!


Gevonden voorwerpen

Tussen 1 januari en 31 oktober blijven ongeveer 105.000 voorwerpen in de trein of op de stations liggen. Hiervan blijven sleutels, pasjes, telefoons rugzakken en portemonnees het vaakst voor. Je kan als reiziger een online formulier invullen en zo een melding van de vermissing maken, vervolgens probeert de NS dit te koppelen aan de gevonden voorwerpen.

Na vijf dagen zijn de achtergelaten voorwerpen af te halen bij een servicepunt op het station, als deze blijven liggen dan worden ze verplaatst naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen in Utrecht. Hier blijven de voorwerpen, dus ook de knuffels, drie maanden liggen.

Je kan zelf de opslag helaas niet bezoeken maar wanneer er een 'match' is stuurt de NS, tegen een betaling van 15 euro, het voorwerp naar je op. Als het voorwerp groter en zwaarder is, dan brengt dat extra kosten met zich mee.

Bron: AD

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je