{{ message.message }}
{{ button.text }}

De ideale dingen die het gezinsleven gemakkelijker maken!

Als moeder droom je van dingen die je heel goed kunt gebruiken om het gezinsleven n贸g aangenamer maken. Het leven met kinderen is geweldig, maar wel druk, chaotisch en het zorgt voor een heleboel geregel.

Afbeelding blog 'De ideale dingen die het gezinsleven gemakkelijker maken!'

Een ruime gezinsauto

Het is ideaal wanneer je bij een dagje weg niets in je auto hoeft te proppen. Een gezinsauto waar alles in kan is ontzettend fijn en voorkomt onnodige stress. de kinderen, de boodschappen, de kinderwagen (en het liefst zonder hem uit elkaar te hoeven halen) en als het kan, moet de hond er ook nog bij passen. Een auto is een dure aanschaf daarom is het belangrijk om goed te ori毛nteren wat voor jouw gezin de ideale auto is. Wanneer de kinderen klein zijn is het bijvoorbeeld fijn om een ruime laadruimte te hebben, dit vind je in een stationwagen. Een MPV biedt extra beenruimte die vooral met oudere en steeds groter wordende kinderen geen overbodige luxe is!

Speelruimte in de tuin

Hoe heerlijk is het om een grote tuin te hebben waar je kids kunnen uitrazen met vriendjes en vriendinnetjes. Lekker voetballen op het gras, schommelen, scheppen in de zandbak, terwijl jij relaxend toekijkt vanaf je loungebank met een drankje. Als je niet de ruimte hebt voor dit alles, je hebt ook speeltoestellen die alles-in-een zijn, zonder dat het je hele tuintje meteen in beslag neemt.

Naamloos1

Een fijne leefkeuken

Hier droomt toch iedere moeder van? Een leefkeuken waar je terwijl je kookt, de kinderen in de gaten kunt houden terwijl ze hun huiswerk maken of spelen. Zorg dat je hier bij de indeling van je keuken al rekening mee houdt, zodat je niet met je rug naar je spelende kinderen staat. Wanneer je minder ruimte hebt kan het daarnaast slim zijn om een te kiezen voor een vaststaand kookeiland, deze neemt minder ruimte in dan een eettafel waardoor je ook gezellig met het hele gezin in de keuken kunt zijn!
Twee wasmachines in plaats van 茅茅n

Wordt je soms ook niet gek van de hoeveelheid was en heb je geen idee waarom er geen eind aan lijkt te komen aan die vieze was? Door sport, oneindig geknoei van de kinderen en een wasmachine die nog wel twee uur bezig is, duurt het eeuwig. Dus een tweede wasmachine zou uitkomst bieden. En je hoeft dan niet per se een hele dure vernuftige machine erbij te kopen. Een goedkopere (of tweedehandse) kan uitkomst bieden voor bijvoorbeeld de sportkleren of oude kleding die je gebruikt voor het buiten spelen.

Voldoende opbergruimte

Ook van de hoeveelheid speelgoed kan je som gek worden. Maar ja, met meerdere kinderen, heb je nou eenmaal veel speelgoed. Slimme opbergruimten zijn hiervoor de oplossing. Kies voor een grote kast waar je enkel speelgoed in opbergt, het liefst in grote plastic boxen. Geen ruimte voor een grote kast? Je kunt ook afwisselen met speelgoed beneden en speelgoed op de slaapkamer van je kinderen. Dan heb je dus niet alles beneden.

Heb je veel speelgoed voor buiten zoals ballen, zandbakspeelgoed, enzovoort? En je hebt alleen een kleine schuur? Maak dan extra opbergruimte in je schuur: een kleine vide waar je je kussens op kunt leggen, hang fietsen die niet dagelijkst gebruikt worden op aan de muur aan een haak en tik wat oude keukenkastjes op de kop (kringloopwinkel of internet). In die keukenkastjes kan je vervolgens het losse speelgoed gemakkelijk opbergen of het gereedschap van je man zodat ze buiten het bereik zijn van grijpgrage kinderhandjes.

Allemaal dingen waar we van dromen om ons leven aangenamer te maken. En de meesten ook best binnen handbereik voor iedereen. Als je budget niet toereikend is, maak je keuzes of kies je voor andere manieren om het toch te kunnen doen. We snappen dat je bijvoorbeeld niet in een oogwenk een nieuw huis kunt kopen met een grote tuin, ga er dan wat vaker op uit naar het bos of het strand waar de kids kunnen uitrazen. Wees creatief en ga aan de slag met de dingen die het leven voor jou als moeder gemakkelijker maken!

Naamloos3

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je