{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste 1000 dagen van een kind zijn belangrijker dan wij allemaal dachten ...

Deze basis is voor de rest van zijn of haar leven.

Afbeelding blog 'De eerste 1000 dagen van een kind zijn belangrijker dan wij allemaal dachten ...'

Een hoogleraar van ontwikkeling legt uit dat de ontwikkeling van een maand zwangerschap tot 2 jaar oud verreweg het allerbelangrijkste is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen voor zeven tot tien procent gevormd worden in de eerste jaren van hun leven. Vooral de eerste duizend dagen zijn belangrijk. Tijdens deze tijd zijn kinderen als een spons: ze zuigen alle prikkels uit de omgeving op. Juist nu groeien de hersenen enorm. Dit betekent ook dat kinderen gevoelig zijn voor het gedrag van mama en papa.

Ondervoeding en rokende ouders heeft bijvoorbeeld blijvende gevolgen voor het kind. De bouwstenen zijn zo onvoldoende opgebouwd en dat zorgt voor kwetsbare organen en daarmee voor ziekten. Ook als je kind liefde of aandacht mist, heb je kans op mentale ziekte en verslavingen. Stress en weinig aandacht tijdens of na de zwangerschap kan leiden tot psychische klachten bij het kind in zijn of haar latere leven. Bepaalde informatie gaat vastzitten in het kinderbrein, en daarna in het DNA.

De hoogleraar adviseert dat beide ouders al voor de zwangerschap gezond leven. Natuurlijk moet dit continueren tijdens en na de zwangerschap. Ook pleit ze voor eerdere begeleiding van de verloskundige. Nog voordat de orgaantjes zijn aangemaakt.

Verder is het belangrijk dat het kind gezond en gevarieerd eet en drinkt.


Bron: RTLnieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je