{{ message.message }}
{{ button.text }}

De bekentmaking van project XY

Hoe maak je bekend dat je eigenlijk al 20 weken zwanger bent en je wilt het niet over facebook schreeuwen? Dat doe je zo dus.

Afbeelding blog 'De bekentmaking van project XY' Achtergrond blur afbeelding

Toen we er achter kwamen dat we zwanger waren van Anne was het voor ons een hele omschakeling. Niet alleen voor ons maar ook voor onze omgeving. Hoe maakte we het bekend? Ik vond hem zelf wel heel erg leuk ;)

Zwanger?
Ja het was een beetje een schok, ik ging naar de huisarts omdat ik last had van mijn buik. Hij voelde strak, ik moest vaak plassen en voelde van alles. Ik dacht aan blaasontsteking of iets met mijn darmen. Jeroen was gewoon naar college gegaan en ik was alleen naar de huisarts. Ik moet even vertellen dat ik een geweldige no nonsense huisarts hadden. Een klein Surinaams broedstoofje die liever goed onderzoek zelf deed. Ze had al een aantal kinderen en bij gingen gelijk allemaal belletjes rinkelen. Ze vroeg naar mijn ongesteldheid en hoe ik me voelde. Een beetje verward door haar vraag maar ik vertelde dat ik de pil doorslikte. Ze bleef maar vragen naar mijn hormoon inname terwijl ze haar vingers in mijn buik drukte. Ik moest even een test doen. Er ging een staafje door mijn zelf meegebrachte gele spul en ze vertelde me dood leuk dat ik in verwachting was. Ehmmm say what!?
Thuis vertelde ik het nieuws aan Jeroen die net als mij een beetje van slag was. Er vielen wel heel veel puzzelstukjes op zijn plaats. De termijn bepaling echo stond voor die week er op gepland.
Stiekem begonnen we al te genieten en te plannen hoe en wat. Toen die dinsdag aankwam gingen wij blanco naar binnen. We dachten rond de 12 weken te zitten. Ik had geen buikje dus kon nog niet zo ver zijn. De echo-mevrouw zette de echo-knop op mijn buik en haalde hem gelijk er weer af. "Oh even een andere er op zetten". Ze zette een andere op mijn buik en we zagen een prachtig hummeltje met armpjes, beentjes en het lag heerlijk te relaxen in mijn buik. Toen kwam de termijn uitslag: 20 weken, ik was 11 juli uitgerekend. Het was weer een say what momentje. Ik had er al een halve zwangerschap opzitten. Niet alleen het termijn wisten we, maar ook gelijk dat we een dochter kregen.

Project XY
De familie hebben we het zo verteld. Die waren al blij in schok als het is. Maar ja hoe vertel je het de rest van de omgeving?
Ik wou het niet zo op facebook zetten, maar wou ook niks doen. Dus besloot ik mijn facebook vrienden mee te nemen in onze verbouwing van de kamer.
Het project xy was van start. Ik plaatste foto`s in een speciale map dat we een kamer aan het leeg strippen waren, ik een alcohol vrij biertje nuttigde en dat we aan het behangen waren. Ook was er een foto te zien dat Jeroen een grote doos (waar de maxi-cosi in was gekomen) aan het open snijden was om een huisje voor de katten te maken. Ook was er een foto te zien dat 1 van de katten in een babybadje lag.
En toen kwamen de vragen, wat waren we eigenlijk aan het doen? Toen ik vertelde dat we de kamer klaar maakte voor een nieuwe bewoner werd er gevraagd of het op 2 of 4 poten liep. We zijn dierengekken dus een logische vraag. Ik vertelde dat het eerst op 4 zou lopen daarna op. En het kwartje viel, ik was dus zwanger! Maar het heeft wel 2 weken geduurd dat mensen het door hadden. En een lol dat Jeroen en ik hadden om de reacties en de vragen.
Daarna plaatste ik ook foto`s van de meubels, kleding en later ook mijn buik.

XMoeke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je