{{ message.message }}
{{ button.text }}

De baby('s)kamer (tweeling)

De moedermaffia zal alles behalve trots op me zijn wat de kamer van de jongens betreft. Ik weet al dat zij het veel te druk vinden voor baby's. (Gezien het commentaar rondom de trend junglekamer.) Ach ja. Ieder zijn mening. Geen mens is hetzelfde dus waarom baby's wel?.

Afbeelding blog 'De baby('s)kamer (tweeling)'

Zo.. even een tussenstop van het 3e trimester en de bevalling. (Daar kom ik de volgende keer op terug;-))

De babykamer of eigenlijk is het baby'skamer. Haha. 

Hoe zijn we nu bij dit totaalplaatje gekomen?. We wisten al dat er 2 kleine wondertjes op komst waren. Maar toen we begonnen met de kamer ( we begonnen vrij op tijd omdat ik niet wist hoe lang ik lekker kon klussen, wat dus achteraf vrij kort was en de kamer heeel veel werk!) Wisten we het geslacht nog niet. We besloten ook maar dat het geslacht neutraal moest zijn.


Laten we beginnen met de muren. Wat moesten we met de muren? Om te beginnen.. 3 dikke lagen behang met extreem veel lijm eraf halen. Wat een werk.. zelfs met het stoomapparaat.. daar bij het stoomapparaat hield het al op wat klussen betreft voor mij..  Haha. Ernstig. Dus ging ik alvast denken. In eerste instantie wilde ik heel graag zelf een boom schilderen. Ik ben nogal kritisch op mezelf dus bedacht dat ik hem dan nooit op tijd mooi klaar ging krijgen. Dat hield al op. De tweede instantie was.. graffiti laten spuiten. Ook in boomvorm. Hmmm.. heel gaaf maar ik dacht aan al die chemische zooi wat er dan vrij komt. Laat ook maar zitten.


Jeroen en ik hebben.op onze slaapkamer een super gaaf fotobehang van een zenbos (zie foto verderop.) Dus. Dat moest hem word en. Op zoek naar mooi fotobehang. Heel veel vond ik lelijk. Toen zag ik deze dus. Ik was gelijk verkocht! Allemaal diertjes! Het lijkt bijna Disney style. En heel veel bomen! Dit werd hem! Door toekomstige oma opgeplakt!

Nu zoeken voor de rest van de muren. Persoonlijk vind ik 1 strakke kleur niet mooi. En als je goed kijkt op het fotobehang zie je een stukje lucht met wolkjes. Ik bedacht hoe leuk het zou zijn als de rest op de lucht leek met wolkjes! Lekker slapen tussen de wolkjes. Op zoek... zo..  deze vond ik het leukst! Wolkjes in de vorm van diertjes. 

Oma was weer zeer behulpzaam met haar vriendin! 

Door deze keuzes was de toon snel gezet voor me. Ik bedacht dat de wandlampjes ook in de vorm van een wolkjes moesten. Toen zag ik dit maanwandlampje. Te schattig! Nu wilde ik nog een hele grote zon plafondlamp erbij. 

Stad en land hebben we afgezocht naar zo'n ding! En dan lekker met die hormonen. Heel goed weten wat je wil. Haha.  En daar was hij. Op marktplaats. Wat een toeval!. Intussen had ik ook bedacht (doordat ik lichamelijk niet zoveel kon doen dus tijd over.) Een nachtlamp. Met sterren.. Zo dat begon ergens op te lijken. 


De vloer. Sjonge. Ook zoiets. Lijm teveel ofzo.. nou ja die besloten we donker neutraal te maken. (Er zat oranje vloerbedekking in.) En omdat ik bedacht had dat er witte meubels moesten komen leek een donkere vloer wel mooi. 

Wat leuk is van die meubels. Staat er tweeling voor.. is het nieuw opeens duizenden euro's duurder. Dus. Niet teveel poespas maar Lekker neutraal. (Balans). Haha. 

Wat was het een gepuzzel die meubeltjes zo handig mogelijk neer te zetten. 


Klamboes mochten ook niet ontbreken.

Ik hoorde van een klant dat er een soort van klamboes waren in bladvorm. Dat leek me gaaf! Dat zou leuk staan bij de rest.  Wij op zoek en ja hoor. Daar waren ze. Zonder te kijken naar de afmetingen meegenomen. Erg handig. Thuis kwamen we tot de ontdekking dat ze behoorlijk groot waren. Iets te groot om boven hun bedjes te hangen. Toch wilde ik ze houden. Dan maar achter de bedjes. (Er staat nog in de planning om daarvan een boom te gaan maken.) Toen kwamen we ook die kleine blaadjes tegen met insecten eraan. Kon dat leuk boven het bed. Te schattig! 


De gordijnen.. bijna niets vond ik leuk. Ik ging op zoek met mijn schoonmoeder. Ze had al aangeboden dat als we een leuke stof tegen kwamen zij er eventueel wel gordijnen van kon maken. Zo gezegd zo gedaan. We kwamen dit stofje tegen. Met diertjes die ook op de fotobehang staan, en bomen. Top! Dit werd hem! Achteraf hadden we stof over voor het kussen in de schommelstoel! Helemaal super! Er zat niet zo'n mooi stofje op. Matching! Die schommelstoel.. ik wilde niets anders! En we gebruiken hem ook super veel! 

Die geweldige opbergkistjes op wielen hebben we van mn collega's gekregen! Wat was ik ontroerd. En wat heb ik gehuild!  (Door alle slaap gebrek die ik niet gewend was.) Had nooit zoiets verwacht! De jongens hun eerste opbergkistjes! Met naam ,gewicht ,lengte en tijd dat ze geboren zijn erop! Prachtig! En daarmee is het ook af!


De eerste 6 maanden hebben de heren bij ons op de slaapkamer geslapen. De eerste 2 maanden in 1 bedje. Ja echt dat paste. We vonden het de eerste maanden wel handig ivm voeding en later gewoon gezellig voor onszelf. Het was ook best wennen dat ze naar hun eigen kamer gingen. 


Hun slaapkamertje. Het lijkt of ze er zelf ook heel blij mee zijn. Lachend wijzen ze de diertjes aan (die ook nog eens ieder een naam hebben wat op een kaartje zat dat er bij zat.) De wolkjes vinden ze ook geweldig.  De sterrenprojector af en toe. De wandlampjes stellen inmiddels een soort ritueel voor. Als alle lampjes uit zijn is het slaap tijd. Ik ben heel benieuwd als ze straks goed kunnen uitleggen wat ze zelf te vertellen hebben over hun kamertje.


Hoe hebben jullie de babykamer samen gesteld?ontworpen?


Liefs Miranda 

Afbeelding blog 'De baby('s)kamer (tweeling)'

De gordijnen

Afbeelding blog 'De baby('s)kamer (tweeling)'

Met pino in de bedjes

Afbeelding blog 'De baby('s)kamer (tweeling)'

De opbergkistjes

Afbeelding blog 'De baby('s)kamer (tweeling)'

Andere hoek

Afbeelding blog 'De baby('s)kamer (tweeling)'

Ons zenbos waarvoor de jongens 6 maanden hebben geslapen

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je